YBŞ-YJŞ, Şengali'yi andı: Mücadelesi büyüyecek

YBŞ-YJŞ Komutanlığı, şehadet yıl dönümünde Zeki Şengali'yi anarak, "Mam Zeki’nin mücadelesini büyüteceğiz" dedi.

Türk devletinin 15 Ağustos 2018’de Şengal’e yönelik yaptığı hava saldırısında Êzidî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Mam Zeki Şengali şehit düştü. YBŞ-YJŞ Komutanlığı, Mam Zeki’nin şehadetinin birinci yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'DİRİLİŞ RUHUMUZU KOPARMAYI HEDEFLEDİLER AMA...'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Mam Zaki’nin şehadetini direniş ve birlik ruhuyla anıyor, mücadelesini yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Til Ezêr ve Sîba Şêx Xidir katliamlarının 12’nci, Koço katliamının ise 5’inci yıl dönümü vesilesiyle katliamlarda şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Katliamlarda şehit düşenleri minnetle anıyor, fermanlarda katledilenlerin intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz.
14 Ağustos 2007’de Sîba ve Tilezêr, 3 Ağustos 2014’te Koço katliamı meydana geldi. Bu katliamların hiçbiri tesadüfi değildir. Kürt tarihinde 15 Ağustos'un önemli bir yeri ve anlamı var. Aynı şekilde Mam Zeki’ye yönelik saldırı da aynı şekilde yapıldı. Zeki Şengali’ye yönelik saldırı da 15 Ağustos diriliş ruhumuzu koparmaya yönelikti. Ancak YBŞ-YJŞ ve halkımızın duruşu bu saldırıları, komploları kırıp, mücadeleyi büyüttü. YBŞ-YJŞ güçleri Şengal’de sadece savunma anlamında değil, Irak’ta çözüm ve istikrar konusunda da önemli bir role sahiptir.

'MAM ZEKİ BÜYÜK BİR GÜÇ OLUŞTURDU'

YBŞ-YJŞ ve Êzidxan Asayişi DAİŞ çetelerine karşı savaşmış, halkını korumuş önemli bir güçtür. Bölgedeki demokrasi ve ittifak için değerli görüyoruz. Mam Zeki, büyük bir güç oluşturdu, halkın ittifakı, birliği için büyük bir mücadele verdi. Mam Zeki’nin şehadetinin birinci yıl dönümünde düşmanın bize geri adım attırmak istediğini boşa çıkardık. Mam Zeki’nin birlik mücadelesini büyüterek, düşman karşısında durduk. Mam Zeki’nin mücadelesini büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. Demokratik Özerklik Yönetimi’nin inşası, YBŞ-YJŞ güçlerinin varlığı çok değerlidir.
15 Ağustos’ta Mam Zeki şahsında tüm şehitlerimizi Şengal’de anacağız ve mücadelelerinin yürütücüleri olacağımızın sözünü veriyoruz.”