YBŞ/YJŞ: Direnişimizin yanında yer almaya çağırıyoruz

YBŞ/YJŞ, Türk devletine karşı sonuna kadar savunma hakkının kullanılacağını açıklarken, "Şengal’in ve Êzidî halkının özgürlüğünü elde edene dek mücadele içerisinde olmaya çağırıyoruz" dedi.

YBŞ/YJŞ Komutanlığı, Türk devletinin Rojava ve Şengal'e dönük saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25 Nisan 2017 tarihinde saat 02.00 saatlerinde Türk Savaş uçakları Şengal’e hava operasyonu düzenlemiştir. Bombardıman gece 04:00 saatlerine kadar sürmüştür. Saldırılarda altı YBŞ noktası vurulmuştur. Bunun yanı sıra sivil alanlar da hedef alınmıştır. Sivil alanların hedef alındığı operasyonda, Êzidî halkının erzak deposu ve Dengê Çıra radyosuna da bombardıman gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu bombardımanda bir sivil yaşamını yitirmiş, iki YBŞ savaşçısı da hafif yaralanmıştır.

Türk devleti, gerçekleştirdiği hava operasyonu ile, planladığı Musul-Kerkük-Şengal ve Tılefer’i alma ve hakimiyet oluşturmada zemin yaratmak istemiştir. Bu saldırılarla Şengal halkı ve savaşçıları hedef alınarak Şengal’in boşaltılması beklenmektedir. Sonrasında faşist ve sömürgeci planların Güney Kürdistan’da uygulanma ya koyulması hedefleniyor. Bizler bu saldırıyı yalnızca Şengal halkına ve YBŞ/YJŞ’ye gerçekleştirilen bir saldırı olarak görmüyor, özelde Güney Kürdistan ve tüm Kürt halkına yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Türk sömürgeciliği ayrım yapmaksızın Kürt ve Kürdistan'a dair ne varsa saldırılarının hedefi haline getirmektedir. Türkiye –Daiş’in kirli ittifakı ile geliştirilen ve Şengal halkının destansı direnişi ile boşa çıkarılan karanlık planlarının intikamını almak istemekte, Êzidî varlığını, kazanımlarını ve özgür geleceğini hedeflemektedir.

'ULUSAL DİRENİŞ ÇİZGİSİNİ BÜYÜTELİM'

Türk medyasının ‘Şengal’de PKK kampları vuruldu’ haberleri tamamen asılsızdır. Şengal’de başta Êzidî halkı olmak üzere YBŞ/YJŞ savaşçıları ve basın hedef alınmıştır. Bunun yanı sıra medya üzerinden geliştirilen özel savaş ile Êzidî halkında korku ve panik havası hakim kılınarak, soykırımın farklı bir ifadesi olan göçertme politikaları hayata geçirilmek istenmektedir. Şengal halkı fermanın başlangıcında olduğu gibi aralıksız biçimde faşist saldırılar ve ihanet girişimleri karşında onurlu tutumunu koruyarak direniş tavrını sürdürmektedir. Halkımız işbirlikçi özel savaş medyasının ürettiği bu yönlü asılsız haberlere riayet etmeyecek bilinçte ve kirli planları boşa çıkarabilecek örgütlü güce sahiptir. Bu temelde Êzidî halkı başta olmak üzere tüm Kürdistanlıları sömürgeci planlar karşısında topyekün direniş pozisyonu içerisine girmeye, sömürgeci saldırıları ve Güney Kürdistan'ı işgal planlarını boşa çıkarmaya çağırıyoruz. Geliştirilen işgal çabaları ve sömürgeci barbarlık karşısında kurtuluşun yegane yolu halkımızın ulusal birliğini ve ulusal direniş çizgisini büyütmekten geçmektedir.

Gerçekleştirilen bu operasyonda KDP noktaları da hedef alınarak saldırıya maruz bırakılmıştır. Bu saldırıda yaşamını yitiren peşmergeler de olmuştur. Peşmerge noktalarının vurulması bilinçlidir. Türk devleti için sıfat ne olursa olsun öncelikli hedefi Kürt varlığı ve özgür yaşamı olmaktadır. Kürt düşmanlığında sınır tanımayan Türk devleti Kürt güçleri arasında var olan çelişkileri daha da derinleştirme temelinde çözümsüzlük yaratarak sömürgeci planlarında başarıya ulaşmak istemektedir. Dolayısıyla Kürdistani tüm güçler, geliştirilmek istenen bu yönlü sömürgeci çabalar, Kürt halkında parçalılık ve ulusal birlikten uzaklaştırarak sonuç alma girişimleri karşında uyanık olmalıdır.

'SONUNA KADAR SAVUNMA HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ'

Tüm bu saldırılar 3 Ağustos 2014'te Şengal’de, Türk devletinin DAİŞ ittifakıyla gerçekleştirdiği fermanın devamı niteliğindedir. Türk devleti DAİŞ’in sonunun yakınlaştığı bir süreçte devreye girerek fiilen DAİŞ’in yanında yer almıştır. Fakat bizler nasıl ki YBŞ/YJŞ örgütlenmesi ile fermanın uzantılarının önünü aldıysak gerçekleştirilen bu saldırıyla da güçlerimiz askeri taktiklerle kayıp vermeyerek saldırıyı boşa çıkarmıştır. Gerçekleşen bu saldırı halkımıza karşı uygulanan alçakça bir saldırıdır. Bizler de YBŞ olarak sadece saldırıyı boşa çıkartmakla yetinmeyip gereken, tüm saldırıların karşılığını misliyle cevap verip meşru savunma hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. 73. Fermanı yaşayan Êzidî halkımız gerçekleşen bu saldırıyla da bir daha fermanla karşı karşıya kalmıştır. Fakat bizler YBŞ/YJŞ olarak halkımızın savunma güçleri olarak gereken tüm saldırıların ve veya planların cevabı olacağız. Şu iyi bilinsin ki; halkımız artık kendi savunmasını örgütlemiş ve tüm saldırılara güçlü bir cevap olma düzeyine ulaşmıştır. Bizler halkımıza karşı geliştirilen hiçbir saldırının amacına ulaşamayacağını belirtiyor, tüm halkımızı,YBŞ-YJŞ öncülüğünde geliştirdiğimiz büyük direnişin yanında yer alarak Şengal’in ve Êzidî halkının özgürlüğünü elde edene dek mücadele içerisinde olmaya çağırıyoruz.”