YBŞ/YJŞ’den Newroz mesajı

Şengal savuma güçleri olan YBŞ ve YJŞ Komutanlığı yayımladığı yazılı bir mesajla Newroz bayramını tüm Kürdistan halklarına kutladı.

Mesajda; ‘’2017 yılının, Şengal’in tümden özgürleştiği, tüm esirlerimizin kurtarıldığı, ferman ve ihanet tehdidinin tümden ortadan kaldırıldığı bir yıl olması için; halkımızı desteğini ve mücadelesini büyütme, gençlerimizi YBŞ-YJŞ saflarında savaşmaya çağırıyoruz’’ denildi.

Şengal Direniş Birlikleri-YBŞ ve Şengal Kadın Birlikleri-YJŞ Komutanlığı tarafından yayımlanan Newroz mesajında, ‘’yeniden dirilişin, isyanın ve özgürlüğün bayramı olan Newroz’u başta Şengal direnişinin ve özgürleşmesinin mimarı olan Önder APO’ya, tüm direniş mevzilerinde amansızca savaşan Newroz direniş geleneğinin temsilcileri olan yoldaşlarımıza, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak en zorlu süreçlerde her an bizlerin yanında olan, direnen ve şehitler veren değerli halkımıza kutluyoruz’’ denildi.

YBŞ ve YJŞ’nin Newroz mesajı şöyle:

Ortadoğu’nun en kadim halklarından olan halkımız, kendini kutsal ateşle yaratarak ve var ederek bugünlere getirmiş, ateşin ve güneşin halkı olarak gelişen her türden işgalci ve sömürgeci saldırı karşısında varlığını korumuş, toplumsal değerlerini ve inancını terk etmemiştir. Ateşle var olarak ve anlamlaşarak kendi kimliği haline getirdiği Newroz ateşi aynı zamanda bin yıllardır baskı ve zulme, istila ve işgale maruz kalan tüm ezilenlerin başkaldırısının, özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelerek bölgemizde bugünlere dek direnişin ve isyanın ruhu haline gelmiş ve her geçen gün daha da büyümüştür. Newroz, Dehaq zulmüne karşı demirci Kawa’nın yaktığı isyan ateşinden bugüne, saldırılar karşısında teslimiyeti kabul etmeyerek direnen tüm Ortadoğu halklarının etrafında kendilerini örgütledikleri ve mücadeleyi büyüttükleri günün adı olmuştur. Uygarlık tarihinin her dönemi köleliği ve sömürüyü kabul etmeyen halkımıza karşı saldırıların ve işgal çabalarının tarihidir. Uygarlığın çizdiği sınırları, köleliğin ve sömürünün duvarlarını her defasında parçalayarak teslim olmayan halkımız direnişi ve özgür yaşam ısrarı ile ateşin ve Newroz’un halkı haline gelmiştir. Newroz ruhunun ve direnişinin rehberliğinde özgür yaşama her geçen gün daha da yakınlaşan halkımız, görkemli Şengal direnişimiz ve özgür yaşamı şahsında ezilen tüm Ortadoğu halklarının, yok sayılan tüm kimliklerin mücadelesinin öncüsü haline gelerek özgürlüklerinin teminatı olacaktır. Önder APO’nun 1973 Newroz’unda başlattığı özgürlük yürüyüşü, kutsal Şengal dağlarında daha da büyüyerek Ezidi halkımız başta olmak üzere ezilen tüm halkları aydınlatan büyük bir özgür yaşam meşalesi haline gelmiştir. O meşalelerin aydınlatıcılığında her türden işgale ve ihanete karşı direnen halkımız, tarihte eşine ender rastlanan işgalci saldırıları ve teslimiyeti karşısında yeni ve özgür yaşamı büyük bir kararlılıkla inşa etmektedir. Önder APO’nun yükselttiği ve temsil ettiği Newroz’un diriliş ve direniş çizgisinde özgür yaşama yürüyen Ezidi halkımızı, aynı zamanda büyük Newroz şehitleri Mazlum Doğanların, Rahşanların, Zekiye ve Ronahilerin izinde büyük kahramanlar yaratarak alçaklığın ve ihanetin her türlüsü karşısında; Ezidiliğin onuru, yüz akı ve özgür Şengal’in direniş sembolü haline geldiler. Önder APO’nun öncülük ettiği büyük direniş çizgisinde ve büyük şehitlerimizin yol göstericiliğinde kendini yeniden var eden halkımız işgal ve ihanet girişimlerine karşı mücadelesi ile en doğru yanıtı vermiştir.

Halkımıza karşı kirli oyunların yeniden planlanmak istendiği ve izin vermediğimiz soykırım-ferman girişimlerinin yeniden hayata geçirilmek istendiği bugünlerde, her zamankinden daha fazla halkımızın birliğini güçlendirmeye ve mücadelesini büyütmeye ihtiyaç vardır. Ülkemizde, özellikle Şengal’de ve dünyanın dört bir yanında işbirlikçi ihanet girişimleri karşısında doğru tavrı alarak, direniş içerisinde olan halkımız nasıl ferman girişimlerinin sonuç almasına izin vermediyse, ihanetçi işgal girişimlerinin de sonuç almasına izin vermeyecektir. Bu çerçevede Kürdistan’daki soykırım saldırılarına karşı cezaevlerinde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde bulunan yoldaşlarımızın direnişini selamlıyor, bu direniş özgürlüğün sembolü olan Newroz ruhuyla zaferle taçlanacaktır.

Bu temelde her koşulda yanımızda olan ve aralıksız direniş içerisinde bulunan halkımızın ve direniş mevzilerinde yer alan yoldaşlarımızın Newroz bayramını tekrar kutluyor; 2017 yılının, Şengal’in tümden özgürleştiği, tüm esirlerimizin kurtarıldığı, ferman ve ihanet tehdidinin tümden ortadan kaldırıldığı bir yıl olması için; halkımızı desteğini ve mücadelesini büyütme, gençlerimizi YBŞ-YJŞ saflarında savaşmaya çağırıyoruz.