Yeni Nesil’den muhalif partilere koalisyon çağrısı

Yeni Nesil Hareketi, Güney Kürdistan’daki seçimlere hile karıştırıldığını belirterek, KDP ve YNK’yi sorumlu tuttu. Sonuçları reddeden Yeni Nesil, muhalif partilere de koalisyon çağrısında bulundu.

Yeni Nesil Hareketi, 12 Mayıs parlamento seçimlerine ilişkin Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun açıkladığı sonuçlara itiraz etti. Açıklanan sonuçların gerçeklikle hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Yeni Nesil, Süleymaniye’de bir basın toplantısı düzenledi.

SİSTEMATİK SAHTEKARLIK

Parti merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Yeni Nesil Listesi Hewlêr Başkanı Rabûn Meruf, “Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun açıkladığı sonuçların gerçeklikle hiçbir ilgisi yok. Kürdistan Bölgesi vilayet ve ilçelerinde her iki iktidar partisi tarafından sistematik bir sahtekarlık yapıldı” dedi.

Yeni Nesil Hareketi olarak açıklanan seçim sonuçlarını reddettiklerini vurgulayan Meruf, “Yapılan bütün ihlalleri kaydettik. Bu dokümanları Irak Federal Mahkemesi’ne götüreceğiz. Tepkilerimizi birleştirmek için de itiraz eden diğer partilerden bir araya gelme talebinde bulunduk” diye konuştu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) seçimlere kendi çıkarları doğrultusunda yön verdiği tepkisinde bulunan Meruf, “Yapılan bu sahtekarlıklar, mevcut iktidarın sona yaklaştığının bir sonucudur” dedi.

Rabûn Meruf, Irak parlamentosunda daha güçlü olabilmek için Güney Kürdistan’daki muhalif partilere koalisyon çağrısında bulundu. Yeni Nesil’in çağrısı şöyle: “KDP ve YNK ile koalisyon kurmayacak ve bir araya gelmeyeceğiz. Ancak kapımız diğer muhalif partilere açık. Seçim sonuçlarına itiraz eden taraflar ile görüşmeye ve ortak çalışmalar yürütmeye hazırız.”