YJA-Star gerillası Yüksel doğduğu köyde toprağa verildi

Botan’da 2017 yılı Nisan ayında şehit düşen YJA Star gerillası Nudem Nurhak (Türkan Yüksel), doğduğu köy olan Elbistan’ın Kantarma köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

2017 yılında Botan'a bağlı Kato Jirka alanında Türk devletinin hava saldırılarında şehit düşen YJA-Star gerillası Türkan Yüksel (Nudem Nurhak), ailesi ve dostları tarafından Şırnak'taki kimsesizler mezarlığından alınarak doğduğu Maraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Kantarma köyünde toprağa verildi.

Türk devletinin 22-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Kato Jirka’da düzenlediği hava saldırı destekli operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen YJA Star gerillası Türkan Yüksel’in (Nudem Nurhak) cenazesi Türk devleti tarafından Şırnak'ta kimsesizler mezarlığına gömülmüştü. Devletin bilinçli olarak DNA testi sürecinin uzamasından kaynaklı ailenin cenazeyi alması çok uzun bir süreye yayıldı. Yüksel'in cenazesi dün ailesi tarafından Şırnak'tan alınarak, Maraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Kantarma köyüne toprağa verildi.

CENAZEYE POLİS ENGELİ

Şırnak'tan alınan Yüksel'in cenazesi doğduğu köye gece geç saatlerde ulaştı. Emniyetin engellemelerinin sürdüğü cenaze törenine, HDP milletvekilleri Nuran İmir, Ayşe Sürücü, TJA aktivistleri ve HDP'liler katıldı. Emniyetin cenazenin defni sırasında “Bir an önce sessiz sedasız gömün ve gidin. Kimse de törene katılmasın” yönündeki tehdit ve provokasyonlarına rağmen, cenazede sık sık “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Jin jiyan azadi” ve “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

ONLARCA YILIN MÜCADELECİSİ

Törende konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuram İmir, Yüksel'in Kürt ve Kürdistan değerleri için kendini mücadeleye adadığını belirterek, şunları kaydetti: "O Kürdistan'ın nergisi oldu ve gönlümüzde her zaman taze kalacaktır. Onun başı dik duruşuyla bizim de bilincimiz aydınlanıyor. O, barış ve özgürlük mücadelesinde Kürdistan ve Türkiye'nin birçok kentlerinde onlarca yıl emek verdi. Onun devrettiği mücadele bayrağını yaşamımızın son anına kadar taşıyacağız. On binlerce kadın arkadaşımızın gönlü bugün bu köydedir."

İmir'in konuşmasından sonra Yüksel'in cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.