YJA STAR Mardin’de vurdu: 4 ölü

Mardin’de operasyona çıkan Türk askerlerinin YJA STAR güçleri tarafından vurulduğu ve 4 askerin öldürüldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin’de YJA STAR güçleri tarafından düzenlenen eylem ve Güney Kürdistan’a yönelik hava saldırılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

MARDİN’DE EYLEM

‘’24 Ekim günü saat 03.30 sularında işgalci TC ordusu Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Bekan Köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyona çıkan düşman birliklerini bir süre denetim altına alan YJA STAR güçlerimiz, Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında aynı gün saat 09.20’de bir operasyon kolunu hedeflemiştir. Düşman birliğinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüştür.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, 30 Ekim günü saat 17.00 - 18.00 ile 21.00 - 21.30 arasında Duhok’un Çemankê kasabasına bağlı Bêbadê ve Kani Mazi köylerini bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanda köylere ait bir camii ile bir çok ev yıkılmış, bağ ve bahçeler zarar görmüştür.

31 Ekim günü saat 15.00 ile 20.00 arasında savaş uçakları belirli aralıklarla Medya Savunma Alanları’ndan Basya alanına bağlı Tepê Sor mıntıkasını bombalamıştır.’’