YNK'li Mahmut: Saldırılara karşı Kürtler birlikte hareket etmeli

YNK Milletvekili Mahmut, Türk devletinin saldırılarının tüm Kürtlere karşı olduğuna dikkati çekerek, "Kürt halkı ve siyasetinin bu saldırılara karşı birlik halinde mücadele etmesi zorunludur" dedi.

YNK Milletvekili Salar Mahmut, Türk devletinin Şengal ve Rojava saldırıları için, "Terörizme karşı savaşanları arkadan vurmaktır” dedi.

Saldırının, Şengal yaraları daha sarılmadan yeni bir yara açmak amaçlı olduğunu ve tüm Kürt kazanımlarını hedeflediğini ifade eden Mahmut, “Kürt halkı ve siyasetinin bu saldırılara karşı birlik halinde mücadele etmesi zorunludur" diye konuştu.

Mahmut, bu saldırının aynı zamanda, Rakka ve Tabqa’da DAİŞ’e karşı yürütülen mücadelenin önünü kesmeyi amaçladığına dikkati çekerek, uluslararası güçleri de Türk devletine karşı tutum almaya çağırdı.

'SALDIRI TÜM KÜRTLERE KARŞIDIR'

"Türk devleti her yerde Kürt düşmanlığı yapıyor" diyen YNK Vekili Mahmut, Şengal saldırısının aynı zamanda Irak’ın egemenliğine müdahale de olduğuna işaret etti.

Mahmut, “Türk devleti halen iyileşmeyen Şengal’in yaralarına yeni bir yara açarak Kürt halkının yarasına yara ekledi. Gerilla ve peşmergeler şehit düşürerek aslında her yerde tüm Kürtlere karşı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu Kuzey, Güney, Rojava fark etmez. Her yerde Kürde karşı, Kürdün özgürlüğüne karşı olduğunu açık şekilde gösterdi" şeklinde konuştu.

'EVRENSEL YASALAR ÇİĞNENMİŞTİR'

Yapılan saldırılarla Türk devletinin uluslararası yasaları çiğnediğine de dikkat çeken Mahmut, uluslararası güçlere buna karşı durma çağrısı yaptı.

Mahmut değerlendirmesinde şunları da söyledi: “Biz milletvekilleri olarak bu saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılar tartışması yapılan bağımsız Kürdistan referandumuna karşı da bir saldırı olarak algılanmalı. Saldırılar Güney Kürdistan bayrağını da hedeflemiştir. Kürt halkı uluslararası güçlerden DAİŞ’in elindeki Êzidî kadınlarını, kızlarını kurtarmasını beklerken böyle bir saldırıyla Kürt halkının yüreğinde yeni bir yara açtılar. Bunu sineye çekmemiz mümkün değil.”

'IRAK HÜKÜMETİ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ'

Yapılan saldırının aynı zamanda Irak’ın bağımsızlığını ihlal etmek olduğuna işaret eden YNK Milletvekili Salar Mahmut, konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Dolayısıyla Irak merkezi hükümeti ve başbakan uluslararası alanda bu konuyu gündemleştirmelidir. Çünkü bugün Türk devletinin Şengal’de yaptıkları insanlık dışıdır. Aynı zamanda uluslararası yasaların çiğnenmesidir.

Biz de vekiller olarak bu sorunun uluslararası alana taşırılmasının Güney Kürdistan’ın geleceği açısından da gerekli görüyoruz. Aynı şekilde Güney Kürdistan ile Rojava arasında ulusal temelde bir ilişkinin derhal kurulması gerekir. Türk devleti saldırılarını bir partiyi gerekçe yaparak Kürtlere kabul ettirmeye çalışıyor. Ancak saldırılarda peşmerge ve gerilla şehit düşüyor. O zaman bu tüm Kürtlere dönük bir saldırıdır. Onun için bu parçalayıcı oyunlara gelmemek gerekir. Orada şehit düşenler Kürdün onurunu, Şengal’in özgürlüğünü savunan insanlardır. Onun için hepsini o şekilde ele almak gerekir. Dolayısıyla Türk devleti orada tüm Kürt partilerine, tüm Kürt halkına karşı suç işlemiştir.”