YNK’li Murad: Herkes Türkiye’ye karşı ama KDP değil!

Türk devletinin KDP işbirliğiyle Şengal ve Rojava’ya saldırmasına tepki gösteren YNK yöneticilerinden Adil Murad, "Bütün dünya ülkelerinin Türkiye’ye karşı olduğu bir dönemde KDP Türkiye'den yana" dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) üst düzey yöneticilerinden Adil Murad, Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılarına tepki göstererek, KDP’nin buna ön ayak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Kürtlere yönelik saldırıları ve KDP’nin politikalarını ANF’ye değerlendiren Murad, "KDP bize değil, Türkiye’yi değer biçiyor" vurgusunda bulunarak, halkın bundan rahatsız olduğunu söyledi.

‘KDP KAÇTI, PKK VE YNK PEŞMERGELERİ SAVAŞTI’

Türkiye’nin Güney Kürdistan’da birçok askeri üssünün olduğunu hatırlatan Murad, devamla şunları belirtti:

"Şu anda Türk devletinin Güney Kürdistan’da 19 tane askeri üssü var. Zaxo ve çevresi Türk üssüne dönüşmüş durumda. Her gün hava saldırısıyla Kandil, çevresi ve bölgeyi bombalıyor. İki gün önce de Qereçox’a saldırdılar. Burası Rojava’ya bağlıdır. Yine Şengal’a saldırı oldu. Şengal’dakiler Irak Êzidîleridir. Suriye ve Türk Êzidîleri değil. Tamamı Irak Kürtleridir. YBŞ Türkiye ve Suriye Kürtleri değil. Tamamen Irak Kürtleridir. 2014 yılında partililerin (KDP) 10 bin silahlı gücü vardı. Ama bırakıp kaçtı. Şengal’i terk etti. DAİŞ gelip, hepsini öldürdü, kadınlarını kızlarını kaçırıp, sokaklarda sattı. Ama PKK gelip onları kurtardı. Hatta Maxmur’da ve çevresinde PKK ve YNK peşmergeleri olmasaydı Hewler de elden giderdi. Hatta Mesut Barzani gidip PKKli’lere teşekkür etti. Şimdi ne hak ile onlar buradan çıksın, deniliyor. Niçin gitmeliler? En son saldırıda 20 peşmerge şehit düştü. Ve deniliyor ki PKK olmasaydı Türkiye saldırmazdı. Bu yanlıştır. PKK üzerinde baskıdır. Bu Türkiye’nin politikalarıdır.”

‘KDP PARALARI AVRUPA BANKALARINDA TUTUYOR’

“KDPli’ler bize yardım etmiyorlar. Türkiye’yi seviyorlar, onlarla hareket ediyorlar. Bana göre bunun sebebi de ekonomidir” diyen Murad, KDP'nin Türkiye’ye bağımlı hale geldiğini belirterek, şunları da kaydetti:

"Kürdistan yakıtı Türkiye’ye satılıyor. Bu paranın da nerede olduğu bilinmiyor. Şeffaf değil. Bu çok büyük para. Ben 4 gün önce Iraklı bir bakan ile görüştüm. Son 3 yıldan beri 93 milyar dolar Türkiye'ye yakıt satılmış. Ama bugün halk yoksul, maaşsız. İnsanlar 4-5 ayda ancak bir maaş alabiliyor. Bu paranın nerede olduğu bilinmiyor, gerçi ben biliyorum; hepsi Avrupa’daki bankalarda. Şimdi Kürt devleti kuracağız, diyorlar. Ve bu paranın da Kürt devleti için olduğunu söylüyorlar. Peki ben açım. Ben aç olduktan sonra o devleti ne yapayım."

‘ŞENGAL’DE KARARGAH KURMAK İSTİYOR’

Türkiye’nin bütün dünyadan tecrit edildiğini kaydeden Adil Murad, koşuşmasını şöyle noktaladı:

"Türk devletinin içerisinde bulunduğu durum iyi değil. Irak, Suriye, İran olmak üzere Ortadoğu, Amerika ve Avrupa batı ülkeleriyle kötü. Her gün kaybediyor. İçeride de birçok karışıklıklar var. Erdoğan yeni bir Osmanlı sistemini kurmak istiyor. Bunun için de başkanlık sistemiyle bunu garanti alıyor. Ancak Sadece KDP-Türkiye ile ilişkileri iyi. Ortadoğu’ya DAİŞ'i getiren de Türkiye’dir. Türkiye bunu Kürtlere karşı savaştırmak istiyor.

KDP kadroları ve halk Türkiye ile bu siyasetten memnun değil. Karşıdır. Ancak KDP merkezi Türkiye ile birlikte hareket ediyor. Çünkü KDP Şengal’de bir karargah kurmak istiyor. Tek amacı bu. KDP’nin Türkiye ile büyük ilişkileri var. Ekonomik bağımlılıkları var. Türkiye’de paraları var. Onun için karşı çıkamıyor. Bana göre Kürdistan’ı karanlık günler bekliyor. Şu anda bizde ne kanun ne yasa ne parlamento var. Bölge başkanının süresi bitmiştir, şu anda yasa dışı kalıyor.”