YPG'li Dilgeş Qoto'nun şehadeti açıklandı

Efrîn'deki Çağın Direnişi'nde şehit düşen YPG'li Dilgeş Qoto'nun (Dilmer Efrin) şehadeti Lübnan'da ilan edildi.

Lübnan'ın Biqaa bölgesinde Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) tarafından dün düzenlenen bir törenle, Efrîn'deki Çağın Direnişi'nde 5 Şubat 2018 günü şehit düşen YPG'li Dilgeş Qoto'nun (Dilmer Efrin) şehadeti açıklandı.

Törende şehidin ailesi ve Lübnan'da yaşayan çok sayıda Kürt hazır bulundu. Törenin gerçekleştiği  yer, özgürlük şehitlerinin posterleri ile donatıldı.

Törende konuşan TEV-DEM Diplomatik ilişkiler Bürosu Üyesi Abdulselam Ehmed, " Ülke toprakları ve halkının özgürlüğü için düşmana karşı  fedaice savaşarak şehit olanları saygı minnetle anıyorum" dedi.

Ehmed konuşmasına şöyle devam etti: "2018 yılının başlarında işgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrin Kantonu' nu işgal etmek amacıyla saldırmıştı. Fakat gerçekleşen bu saldırılara karşı YPG-YPJ'li savaşçılarımız direnişleriyle tarih yazmışlardır. Efrîn'in işgal edildiği 18 Mart 2018'den bu yana Efrinli halka baskı ve işkence uygulanmaktadır.''

Abdulselam Ehmed, DAİŞ çetelerinin QSD savaşçıları tarafından  Baxoz'da aldığı yenilgi için ise "Bu çok büyük bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Şehit Dilgeş'e ait şehadet belgesi, TEV-DEM Üyesi Selim Hesen tarafından okundu ve ailesine verildi.

Tören "Şehîd Namirin" sloganlarıyla son buldu.