YPG/YPJ’den Erdoğan’a yanıt: Sonu Kobanê gibi olur!

Efrin bölgesindeki YPG/YPJ savaşçıları Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Askeri bir tören düzenleyen savaşçılar, ‘Efrin’e saldıranlar gereken karşılığı bulur’ şeklinde konuştu.

Efrin bölgesindeki YPG ve YPJ savaşçıları, Türk devletinin tehditlerine askeri bir törenle yanıt verdi. Binlerce savaşçı, silah ve zırhlı araçlarıyla Türkiye’nin saldırılarına karşı sonuna kadar direneceklerini ve saldıran güçleri hezimete uğratacaklarını belirtti.

Askeri tören esnasında YPG Basın Merkezi kameralarına konuşan savaşçılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik baskılar ve Efrin’e yönelik tehditlere ilişkin tutumlarını göstermek için böylesi bir töreni düzenlediklerini vurguladı.

Efrin’e yönelik saldırının sadece Efrinle sınırlı kalmayacağını ve cevabın da sadece Efrin’de verilmeyeceğini vurgulayan savaşçılar, ‘’Türkiye saldırırsa hak ettiği cevabı fazlasıyla alır’’ dedi.

Tören esnasında konuşan bir YPJ savaşçısı, ‘’Bizler Kobanê’de DAİŞ’e karşı Arin ve Gelhatların ruhuyla savaştık. Erdoğan faşizmine de aynı ruhla savaşıp gerekli cevabı vereceğiz. Tüm gençlere çağrımız şudur; Vatanımızı faşist sömürgecilere karşı korumak için gelin YPG/YPJ saflarına katılın.’’