YPS: Büyük komutan Çiyager ve Sur şehitlerini minnetle anıyoruz

YPS: Büyük komutan Çiyager yoldaşı ve onunla beraber barikatlarda son mermisine kadar direnen bütün Sur şehitlerimizi büyük bir minnetle anıyoruz.     

YPS Koordinasyonu, Çiyager komutasındaki Sur şehitlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPS açıklamasında şunlar belirtildi:

“Faşist AKP-MHP rejiminin çöktürme planı çerçevesinde Kürdistan kentlerine dönük saldırılarına karşı 2015 yılında başlayan şehir direnişleri  Sur direnişi ile zirveye çıkmıştır. Bu direniş faşist Türk devletine diz çöktürmüştür. Türk devleti kapı kapı dolaşıp PKK’ye karşı mücadele etmek için Amerika’nın Rusya’nın önünde diz çöker bir pozisyona girmiştir.

Büyük komutan Şehit Çiyager komutasında Nucan, Delil, Şilan, Eriş, Hogir, Mahsun ve Çekvar yoldaşlarımızın öncülüğünde 105 gün süren muhteşem direniş Türk devletini çaresiz bırakmıştır. Türk devleti elindeki bütün askeri kuvvetlerini  Bordo Berelilerden tutalım da sualtı komandolarına kadar hepsini Sur’a getirmesine rağmen 4 tabur askerini burada kaybetmiştir. Bütün bunlarda yetmeyince şehri uzaktan tank ve top atışlarıyla vurarak yerle bir ederek ilerleyebilmiştir. Buna rağmen surda kazanan faşist devlet değil direniş ve özgürlük iradesi olmuştur.

TÜRK ORDUSUNA KAN KUSTURAN DİRENİŞ

“Sonuç ne olursa olsun direnişimizde şehadetimizde muhteşem olacak’’ diyen Çiyager yoldaşın komutasında 70 kişi Türk ordusuna 105 gün boyunca kan kusturan muhteşem bir direniş ortaya çıkmıştır.  Şehadetleri de direnişleri gibi muhteşem bir fedailik düzeyinde oldu. Yaşamda hep mütevazi, emekçi olan ve mücadelede de kararlı bir duruşun sahibi olan yaratıcı Çiyager yoldaş, Önderliğimizin düşüncelerini de özlü bir şekilde kavramış tam bir Apocu militan özellikleriyle çevresinde olan arkadaşlara hep güven veren bir arkadaştı.

Bu muhteşem direnişi ortaya çıkaran büyük komutan Ş. Çiyager yoldaşı ve onunla beraber barikatlarda son mermisine kadar direnen bütün Sur şehitlerimizi büyük bir minnnet’le anıyoruz. Ş. Çiyager yoldaşın karakterine göre şekillenen YPS savaşçıları olarak tüm şehitlerimizin hayalleri olan Özgür Kürdistan da yaşama ve intikamlarını alma sözümüzü yineliyoruz.