YPS-Jin komutanı Zeryan Deniz anıldı

YPS-Jin Koordinasyonu yaptığı yazılı bir açıklama ile, komutanlarından Zeryan Deniz’i hayatını kaybedişinin dördüncü yılında andı.

Açıklamada, “Öz yönetim direnişlerinde destanlaşarak kahramanlaşan, özgür kadının, özgür gençliğin YPS-Jin komutanı Zeryan Deniz’in şahadetinin 4. yılında YPS-Jin Koordinasyonu olarak özlemle sevgi ve saygıyla anıyoruz” denildi.

YPS-Jin, Zeryan Dersim’in Şırnak kent direnişinde büyük pay sahibi olduğuna dikkat çekti. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Faşist soykırımcı TC devletinin çöktürme planı çerçevesinde Kürdistan şehirlerine yaptığı saldırılar karşısında Kürt gençleri de şehirlerde direnişe geçmiştir. Bütün şehirlerde düşmanın getirdiği binlerce asker, polise karşı sayıları yüzü bulmayan bir avuç genç direnmiştir. Ve bu direnişlerde düşmana çok ciddi darbeler vurulmuştur. Şırnak şehir direnişi de düşmana kan kusturmuştur. Şırnak şehir direnişinde düşmana bu kadar darbe vurulmasında en büyük pay sahibi olan arkadaşlardan biri de Zeryan yoldaşımızdır. Genç yaşta Amed’de katıldığı özgürlük hareketinde hep genç kalmayı başarmıştır. Hem yaşamda hem de mücadele alanlarında mütevazi, kararlı duruşu ile hem yoldaşlarının hem de halkımızın gönlünde taht kurmuştur.”

“Son nefesine kadar savaşarak, direnerek, mevziden mevziye koşarak savaşan komutan Zeryan’ın direnişi gençliğe özgür yarınlar için özgürlük mücadelesi alanlarına davettir” diyen YPS-Jin, şöyle devam etti:

“Dağlarda, zindanlarda, şehirlerde ve meydanlarda direnerek tüm sömürgeci kaleleri yıkmaktır. Mazlumlar Kemaller, Hayriler, Ferhatlar, Agitler gibi Mehmet Tunçlar, Çiyagerler, Saralar, Asyalar, Rukenler, Berivanlar, ve Zeryanların izinden yürümek Kürdistan gençliğine emir ve talimattır. Genç başlayıp genç başarmaktır. Özgür ve onurlu geleceğin sembolü Kürdistan gençliği olarak ne yapılacak, nasıl yaşanacaksa gün bu gündür. Yarın geçtir ve bu ertelenmez sorumluluk ve zorunluluktur. Şimdi tam da Çiyagerleşmenin, Zeryanlaşmanın zamanıdır.

Kürdistan gençliğinin öncü gücü YPS-Jin olarak özgür ülke ve özgür yaşam için direniş mücadelemizi yükselteceğimize, her koşulda Mazlumlaşan, Beritanlaşan, Çiyagerleşerek, Zeryanlaşarak Önderliğimizin özgürlük paradigmasını gerçekleştireceğimize Zeryan komutanımızın şahsında tüm şehitlerimize ve halkımıza söz veriyoruz.”