YPS/YPS-JIN: Zafer hamlemizi aktif şekilde sahiplenmeye çağırıyoruz

YPS/YPS-JIN, "Faşist düşmanın soykırım saldırılarına karşı zafer hamlemizi daha aktif sahiplenmeye ve yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, 7. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Önder Apo'nun tarihi 50. mücadele yılında, her yılı ve anı büyük kahramanlıklarla geçen, tarihte eşine az rastlanan bir halk özgürlük hareketi olduk. Bugün Önder Apo'nun demokratik-modernite özgürlükçü paradigması ışığında gelişen Kurdistan devrimi kendi sınırlarını aşan, tüm Ortadoğu ve dünya insanlığına kapitalist hegemonya sisteminden kurtuluşun umudu olmuştur. Dünya insanlığı bu paradigma ışığında Önder Apo'yu ve Kurdistan özgürlük mücadelesini kendi önderi ve mücadelesi olarak görüp sahipleniyor" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Yaşadığımız çağda Ulus-Devlet faşizmi ve kapitalist hegemonya gerici sistemi daha fazla kâr ve talan uğruna tüm dünya insanlığını krize düşürdü. Bu kriz toplumsallığımızı tehdit ettiği gibi yaşadığımız gezegeni de iflasın sınırlarına dayandırmış durumdadır. Önder Apo'nun Demokratik, Ekolojik, Kadın Özgürlükçü paradigması, Ulus-Devlet faşizmi ve kapitalist hegemonya sistemlerine karşı çağımızın en özgürlükçü alternatif paradigması olmuştur.

Önder Apo günümüzde toplumsallığımızı ve gezegenimizi tehdit eden Ulus-Devlet faşizmi ve kapitalist hegemonya gerici sistemlerine karşı tüm dünya insanlığına alternatif özgürlükçü sistem mücadelesini geliştirdiği için, bu Ulus-Devlet faşizmi ve kapitalist hegemonik güçler tarafından başta Önder Apo ve halk özgürlük mücadelesine karşı uluslararası komplo düzenlendi. İşgalcı faşist Türk devleti tarafından yirmi dört yılı aşkındır Önder Apo İmralı işkence zindanında her anı büyük bir işkence ve tecrit altında tutuluyor. Tüm bu saldırılara rağmen Önder Apo'nun ve halk özgürlük mücadelesinin tarihi gelişimini engelleyemediler.

2013 ve 2014'te işgalci faşist Türk devletinin çözüm adı altında halk özgürlük mücadelemizi tasfiye planları tutmayınca, özellikle Kurdistan halk özgürlük mücadelemiz Rojava devrimiyle tüm dünya insanlığına özgürlük umudu olunca, işgalci faşist Türk devleti Kurdistan halk özgürlük hareketimize karşı topyekûn çöktürme, soykırım planlamasına gitti. İşgalci faşist Türk devleti 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana Kurdistan halk özgürlük hareketimize karşı bu topyekûn çöktürme soykırım planlaması temelinde saldırmaktadır. Düşmanın bu topyekûn faşist soykırım saldırılarına karşı Kurdistan halk özgürlük hareketi olarak tarihte eşine ender rastlanan tarihi görkemli direnişler sergiledik.

Bakurê Kurdistan'da demokratik özyönetim şiarıyla gelişen şehir direnişleri bu tarihi görkemli direnişlerin öncülüğünü yapmıştır. Kurdistan halk özgürlük mücadele tarihimizde bir 'ilk' olan bu tarihi ve görkemli direnişler, tarihimize damgasını vurmuştur. Başta Sur, Cizre, Nusaybin, Şirnaq, Gimgim, Farqîn, Silopî, Gever, Van, Dêrik, Kerboran, Hezex, Rêzan ve Bismil’de gelişen bu tarihi ve görkemli şehir direnişlerimizi kırmak için işgalci faşist Türk devleti her türlü savaş ve insanlık suçunu işleyerek yurtsever halkımızın özyönetim iradesine saldırmıştır.

'DESTANSI DİRENİŞ SERGİLENDİ'

İşgalcı faşist Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı, YPS/YPS-JIN örgütümüzün 2015-2016 tarihlerinde geliştirdiği tarihi görkemli direnişinin öncü komutanları olan Komutan Çiyager, Zeryan, İslam, Xebatkar, Nucan, Çeko, ve Berfin yoldaşlar öncülüğünde gelişen tarihi görkemli direniş devrimci yurtsever halkımızın katılımıyla destansı bir direnişe dönüştü. Bu tarihi süreçte devrimci yurtsever halkımızın bağrında çıkan her biri bir halk kahramanı ve önderi olan Mehmet Tunç, Asya Yüksel, Hacı Lokman Birlik, Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar gibi kahraman yoldaşlar öncülüğünde devrimci yurtsever halkımız işgalci faşist Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı tarihinin en görkemli direnişini sergilemiştir. Çiyager ve Zeryan yoldaşlar, yine Mehmet Tunç ve Asya Yüksel yoldaşlar şahsında tarihi özyönetim şehir direnişlerinin tüm şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Bu tarihi ve görkemli mücadele sürecinde halk ve hareket olarak büyük acılar yaşadık, ağır bedeller ödedik. Bu tarihi mücadele döneminde yapılan tüm fedakârlıklar, çekilen acılar ve verilen ağır bedellerin hiçbiri ama hiçbiri boşa gitmedi. Verilen her bir değer Kurdistan halk özgürlük mücadele yürüyüşünde kilometre taşları oldu.

Kurdistan halkının sivil öz savunma gücü olan YPS/YPS-JIN örgütümüzün 7. kuruluş yılını tamamlarken, tarihi 8. mücadele yılına kahraman şehitlerimizin izinde her zamandan daha çok güçlü, iddialı ve özgürlük mücadele ruhuyla girdiğimizi bu vesileyle belirtiyoruz. YPS/YPS-JIN`ın bu kesintisiz yedi yıllık mücadele tarihinde, işgalci faşist Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı hep aktif bir mücadele içinde olduk. Yedi yıl önce Kurdistan halkına ve özgürlük hareketine karşı çöktürme planları yapan işgalci faşist Türk devleti bugün kendisi AKP-MHP faşist rejimi şahsında yüz yıllık tarihinin geri dönülmez çöküşünü yaşamakta. İşgalci faşist Türk devletiyle olan tarihi 2022 mücadele yılı bu çöküşün açık göstergesi olmuştur.

Tarihi 2022 mücadele yılında işgalci faşist Türk devleti Kurdistan özgürlük mücadelesi karşısında yaşadığı ağır yenilgi hezimeti, özünde Kürt ve Kurdistan'ın inkâr ve imhası üzerine kurgulanmış yüzyıllık işgalci faşist Türk devletini AKP-MHP rejimi şahsında tarihi bir çöküşün eşiğine getirmiş durumda. Faşist Türk devleti bu tarihi çöküşün önünü almak için büyük bir panik ve korkuya kapılmış durumdadır. Faşist Türk rejimi her ne yaparsa yapsın bu tarihi sistemsel çöküşün önünü hiç kimse alamaz. Çünkü işgalci faşist Türk devletinin içine girdiği kriz dönemsel değil yapısaldır. Dolayısıyla çöküş sisteminin faşist ırkçı gerici yapısallığından ileri geldiği için günümüzde çağdaş halkların özgürlük mücadelesi karşısında tümüyle işlevselliğini yitirmişlerdir.

Tarihi 2022 mücadele yılında YPS/YPS-JIN örgütümüzün işgalci faşist Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı Bakur ve Türkiye metropollerinde başlattığı Zafer hamlesi deyim yerinde ise faşist rejimin korkulu rüyası olmuştur. YPS örgütümüzün başlattığı bu tarihi hamlenin dönemsel bir hamle olmadığını, tüm devrimci yurtsever halkımızın önemle bilmesi gerekiyor. YPS/YPS-JIN örgütümüzün başlattığı zafer hamlesi devrimci yurtsever halkımızı 'Özgür Önderlik ve özgür Kurdistan'da' buluşturana kadar kesintisiz büyük bir iddia ve kararlılıkla sürecektir. Bu vesileyle tüm devrimci yurtsever Kurdistan halkını YPS/YPS-JIN`ın tarihi 8. kuruluş yılında işgalci faşist düşmanın soykırım saldırılarına karşı zafer hamlemizi daha aktif sahiplenmeye ve yükseltmeye çağırıyoruz.

Bu özgürlük mücadele ruhu temelinde, YPS/YPS-JIN örgütümüzün 7. kuruluş yıl dönümünü başta Önder Apo'ya, yurtsever Kurdistan halkına ve dostlarına kutlu olmasını diliyoruz."