YRD: Mamoste Kadri'nin özgür basında büyük emeği var

Yekitiya Ragihandina Demokratik, Kadri Kaya için başsağlığı dileyerek, "Özgür basın çalışmaları yürüyorsa, bu, Mamoste Kadri’nin emeklerinin de bir ürünüdür" dedi.

Yekitiya Ragihandina Demokratik Koordinasyonu, (YRD) yaşamını yitiren özgür basın emekçisi Kadri Kaya için bugün yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Mamoste Kadri'nin Türkiye ve Bakûrê Kurdistan’da Özgür Gündem geleneği, özgür basıncılık geleneğinin oluşumunda çok önemli katkıları olmuştur. Türk devlet faşizminin '90’lı yılların başından beri Kürt basınına dönük saldırıları giderek derinleşip yaygınlaşırken, Mamoste Kadri, Kürt basıncılığına yeni neferler katmanın çabası içine girmiştir. Edindiği tüm tecrübeleri, birikimi yanındaki arkadaşlarıyla paylaşmak, öğrenirken öğretmek Mamoste Kadri’nin temel öğretisi olmuştur. Mamoste Kadri, toplumun değerlerini geliştirip savunmuş, bu duyarlılığın tüm arkadaşlarında oluşması için çabalamıştır.

'EMEKLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

(...) Mamoste Kadri, ardında onlarca özgür basın emekçisini bırakmıştır. Şimdi Türk devletinin tüm baskılarına rağmen halen özgür basın çalışmaları yürüyorsa, bu, Mamoste Kadri’nin emeklerinin de bir ürünüdür. Bizler de verdiği emekleri sırtlayıp, her koşulda özgür gazetecilik yapmanın emekçisi olacağımızın sözünü yeniden veriyoruz. Başta ailesi olmak üzere, özgür basın emekçilerinin ve halkımızın başı sağ olsun.