YRK Ciwanro'da şehit düşen 4 gerillayı andı

YRK, 7 Temmuz'da, Rojhilat Kurdistanı Ciwanro bölgesinde şehit düşen 4 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YRK Basın Merkezi, Rojhilat Kurdistanı’nın Ciwanro bölgesinde 7 Temmuz günü çıkan çatışmada yaşamını yitiren 4 gerillanın kimliğini açıkladı.

Açıklamada Rojhilat Kürdistanı'nda, Şahoya bağlı Ciwanro bölgesinde bir grup gerillanın 8-10 Temmuz tarihinde görevi başındayken İran'ın paramiliter ve kontra güçlerinin tuzağına düşürüldüğü belirtildi. YRK açıklamasında, YRK güçleriyle işgalci İran güçleri arasında bir çatışma yaşandığını, çatışmaya dair ellerinde henüz net bir bilgi olmadıklarını ancak İran basınının kontra ve paramiliter güçlerden 1 kişinin öldüğünü 2 kişinin yaralandığı bilgisinin paylaşıldığını vurguladı.

YRK, çatışmanın ardından sömürgeci İran devletinin bölgeye giriş çıkışları yasakladığını, Kirmanşan'dan özel birliklerin bölgeye kaydırıldığını ve Ciwanro bölgesinde operasyon başlatıldığını belirtti.

YRK, operasyon sonucunda Ersalan Hasanî (Botan Sipîran), Muhammed Muhammedî (Ferha Zîrebar), Rehber Odungît (Memyan Hezro) ve Îdrîs Şeffî (Rizgar Zerneî) adlı 4 gerillanın kahramanca direnecek şehit olduklarını belirtti.

Açıklamada şehit düşen gerillalar hakkında bilgi verildi.

Botan Sipîran adlı gerillanın 1982’de Urmiye doğumlu olduğu, yurtsever bir ailede dünyaya geldiği, genç yaşta Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katıldığı belirtildi. Botan Sipîran’ın büyük bir fedakarlıkla örgütsel çalışmalar yaptığı, kendisine verilen tüm görevleri fedakarlık, kararlılık ve başarıyla tamamlamıştır, denildi. Botan Sipîran için YRK şu bilgiyi verdi: ''Botan yoldaş eyalet yönetiminde olmasına rağmen, örgütsel çalışmalar için büyük bir fedakarlıkla Ciwanro'ya geçiyor. Yoldaşımız Botan Sipîran şehit olduğu ana kadar kahramanca mücadele ederek şehit olmuştur.''

Ferhat Zîreber adlı gerillanın da 1993 yılında Mêrîwan’a bağlı Lêncawa köyünde dünyaya geldiği, genç yaşta mücadeleye katıldığı, kısa sürede arkadaşlarına öncülük etme görevini üstlendiği belirtilerek, yönünü mücadele alanlarına verdiği söylendi. Ferhat Zîreber Apocu duruşu, fedakarca katılımıyla tüm yoldaşlarının gönlünde yer edindiği bilgisi YRK’nin açıklamasında yer aldı.

Memyan Hezro adlı gerillaya ilişkin de YRK, Hezro’un 1993’te, Amed’in Hezro ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldiğini, genç yaşta örgütü tanıyarak çalışmalara katıldığını, mücadeleye ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a olan bağlılık ve inancıyla, mücadeleci kişiliğiyle kısa sürede gelişerek, örnek bir gerilla olmuştur dedi.

YRK Rizgar Zirneî adlı gerilla için de, 1992’de Rojhilat Kürdistanı’nın İlam kentinde dünya geldiğini, genç yaşta düşmanın politikalarına karşı baş kaldığını, arayışlara girdiğinin, dürüstlüğü ve asi duruşuyla, şüpheye düşmeden Özgürlük Mücadelesi’nin saflarına katıldığı bilgisini verdi. Zirneî için, “Doğru bir yoldaş ve Önderliğin doğru militanı olmak için tüm içtenliğiyle partiye katılmıştır” denildi.