YRK'den İran'a uyarı: Saldırılar sürerse cevap vereceğiz

YRK Merkez Karargahı, İran'ın saldırılarına devam etmesi durumunda meşru savunma haklarına kullanacaklarını belirtti.

Rojhilat Kürdistan'ı Savunma Güçleri (YRK) Merkez Karargah Komutanlığı İran'ın Asos Dağı'na yönelik top saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İran'a saldırılarına son vermesi uyarısında bulunuldu.

İran güçlerinin 12 Kasım tarihinde Asos Dağı'nı top atışlarıyla vurduğu belirtilen açıklamada, "İran güçleri 12 Kasım günü 09.30 ile 10.00 saatleri arasında keşif uçaklarının koordinesiyle Asos bölgesini top atışlarıyla vurmuştur. Saldırı nedeniyle Mawet ilçesine bağlı Galale köyündeki yurttaşların bağ ve bahçeleri zarar görmüştür. İkinci defadır yapılan saldırıların ilki İran keşif uçaklarının koordinesi ile Türk savaş uçakların tarafından yapılmıştı. Bombalama sonucunda güçlerimizin herhangi bir kaybı yoktur. Ancak Asos bölgesindeki yurttaşların bağ ve bahçelerinde maddi zarar meydana gelmiştir" denildi.

Saldırıların Türkiye ve İran arasındaki anlaşmanın bir sonucu olduğuna vurgu yapılan açıklamada, İran'ın bir kez daha Türkiye gibi halka karşı düşmanlığını gösterdiği, yine Başurê Kürdistan sınırlarını ihlal ettiği kaydedildi.

Açıklamanın sonunda İran'a uyarıda bulunularak, saldırıların devam etmesi halinde bu durumun meşru savunma kapsamında değerlendirilerek cevap verileceğini dikkat çekildi.