Yüksekova’da bir gerilla hayatını kaybetti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde HPG gerillaları ile Türk işgal güçleri arasında yaşanan çatışmada bir gerillanın hayatını kaybettiği bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 9 Haziran’daki bir çatışmada yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

Açıklamaya göre, Yüksekova’ya bağlı “Şehit Gafur” tepesi yamaçlarında konumlanan işgal güçlerine ait bir birlik gerilla tarafından hedeflendi. Eylemde 1’i rütbeli olmak üzere 3 asker öldü. Eylem ardından Türk ordusu insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlattı.

Açıklamada, “Operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” denildi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Dara Van
Adı Soyadı: Hakan Sunkur
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hazine - Abdulmuttalip
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2018 / Hakkari

HPG-BİM gerillaya ilişkin ayrıca şu bilgileri verdi:

“Dara Van arkadaşımız, Van’ın Bahçesaray ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve Kürt halkının özgürlük değerlerine yakın bir ortamda büyümüştür. Düşman gerçeğini erken yaşlarda tanımış ve Kürt Özgürlük Mücadelesi için çeşitli faaliyetlerde yer almıştır. Mücadelemizin kutsal değerlerinden ve kahraman şehitlerinden etkilenen Dara arkadaşımız, bu değerleri her zaman kendisi için örnek almıştır. Aile çevresinden bir çok arkadaşın mücadeleye katılması ile Dara arkadaşımız, düşman baskılarına karşı daha aktif mücadele için yönünü gerilla alanlarına vermiştir. Gerillaya geldiği andan itibaren büyük bir istek ve coşku ile katılım göstermiştir. Çalışmalara özverili ile katılmış ve kendisine verilen her göreve de büyük bir sorumlulukla yaklaşmıştır. AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşına karşı en ön cephelerde yer alan Dara arkadaşımız, gerillanın saldırı ruhu ve tarz-taktikte düşmanı şaşkına çeviren birçok eylem içerisinde yer almıştır. Düşmanın Kürdistan’ı işgal girişimlerine karşı verilen savaş içerisinde halkımızın özgürlüğü için savaşan Dara arkadaşımız son nefesine kadar da yurtsever duyguları en üst düzeyde yaşayarak, dönemin devrimci hamle ruhunun temsilcisi olan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Dara arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli Sunkur ailesi olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağolsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan Özgür Kürdistan’ı kurana kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”