Yurtsever gençlere Başur ve Rojhilat için yardım çağrısı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Başur ve Rojhilat ile dayanışmak için gençlere çağrıda bulundu.

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan koordinasyonları, bugün yaptığı yazılı açıklamada, yurtsever devrimci gençliği ve genç kadınlara seslendi.

"Başur ve Rojhılat Kürdistan’ında yaşanan depremden kaynaklı öncelikle yaşamını yitiren halkımızın ailelerine ve tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Yaralı halkımıza da acil şifalar diliyoruz" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'YARALARI SARACAĞIZ'

"Yaşanan depremde çok sayıda insanımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda insanımız ise yaralanmıştır. Ve yüzlerce ev, bina yıkılmış, hasar görmüştür. Zaten yıllardır bir varlık savaşı veren Kürt halkının yaşadığı bu acı bizleri de derinden sarsmış ve üzmüştür. Fakat çok iyi biliyoruz ki, Kürt halkı her zaman bin yıllara dayanan geleneksel kültürü ile yardımsever ve dayanışmacı yönlerini bir kez daha ortaya koyacak ve tüm halkımız hep birlikte Başur ve Rojhilat’ın yaralarını saracaktır. Böylesi zamanlar birliğin dayanışmanın paylaşmanın en güzel en anlamlı olacağı zamanlardır. İnanıyoruz ki, hep birlikte güçlü bir dayanışma ile Başur ve Rojhilat halkımızın yaraları çok çabuk sarılacaktır. Kürt halkı yıkıma ölüme yabancı değildir elbette, ancak bu şekilde bir doğa felaketinin de üstesinden de gelmeyi başaracaktır.

'DEPREMİN İZLERİNİ SİLELİM'

Bizler de Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan örgütleri olarak başta gençler-genç kadınlar olmak üzere tüm halkımıza dayanışma ve yardımlaşma çağrısında bulunuyoruz. Kürt gençleri ve genç kadınları bu zor zamanlarda Başur ve Rojhilat halkının yardımına gitmeli, katkı sunmalı ve bu anlamda ihtiyaç duyulacak ne varsa elinden geleni yapmalıdır. Hatta tüm kesimleri de duyarlı kılmalı ve bir seferberlik ruhu ile hızlı bir şekilde yaşanan depremin izlerinin silinmesine yardımcı olmalıdır. Bizler gençliğimizin hiç tereddüt etmeden harekete geçeceğine inanıyoruz.

'YURTSEVER GENÇLİK HER KOŞULDA HALKININ YANINDA OLACAK'

Bilindiği gibi yakın süreç içerisinde Seri Hılde ismiyle bir hamle başlattık. Bu hamle kapsamında dört parça Kürdistan ve yurt dışında gençler ve genç kadınlar alanlara aktı. Seri Hılde hamlesi çerçevesinde eylem planlamaları çıkarıldı. Bu açıdan Rojhilat’ta depremden zarar gören yurtsever halkımıza yapılacak yardımlar Seri Hılde hamlesi çerçevesinde gerçekleşecektir. Özellikle öğrenci gençlik ve yurt dışında okuyan yurtsever devrimci gençlik öncülüğünde kampanyalar başlatılacak ve Kürdistan halkına sahip çıkılacaktır. Dost ve düşman görecektir ki yurtsever gençlik her koşulda halkının yanındadır ve ilk yardıma koşan öncü bir güçtür. Bu temelde diyoruz ki Rojhilat halkımıza sahip çıkma en temel devrimci ahlaki ve insani görevimizdir. Herkesi bu göreve sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Tekrardan tüm Başur ve Rojhilat halkının yanında olduğumuzu, acılarını paylaştığımızı belirtiyor ve elimizden gelenin fazlasını yapacağımızı belirtiyoruz."