Zagros'ta gerillalar Newroz’u kutladı

HPG/YJA Star gerillaları Zagroslarda Newroz'u coşkuyla kutladı.

Gerillalar Zagroslarda Newroz’u kutladı. Kutlamalara HPG ve YJA Star komutanları da katıldı. 

Zagroslarda düzenlenen Newroz kutlamaları, devrim şehitleri anısına yapılan bir törenle başladı. 

Halk Savunma Merkez Karargah komutanlarından Amed Malazgirt ve HPG ile YJA-STAR komutanları Hêzil Özgür, Zozan Ruken, Axîn Cudi, Sipan Rojhilat ve Aras Çatak kutlamalarda hazır bulundu. 

Törende gerillalara hitaben bir konuşma yapan Amed Malazgirt, HPG ve YJA-STAR güçlerinin işgalci Türk ordusuna etkili vuruş tarzı ile gereken cevabı vereceğini belirterek, “PKK militanları kesinlikle katledilen insanlarımızın intikamını alacak” dedi.

NEWROZ ATEŞİ KÖLELİK ZİNCİRLERİNİ KIRDI

“2019 yılı Newrozu’nu başta Önder Apo, kahraman şehitlerimizin aileleri, tüm Kürt halkı ve dostlarına kutluyoruz. Zindanlarda direnen arkadaşlarımız ve dostlarımızın Newroz Bayramı’nı kutluyoruz” diyen Malazgirt, Leyla Güven ve Nasır Yağız öncülüğünde açlık grevi direnişinde olan tüm eylemcilerin Newrozunu da kutladı. 

Malazgirt şunları ekledi: “Newroz, Ortadoğu halkları tarafından kutlanıyor, bu bir gerçekliktir. Her halk Newrozu kendi kültürüne göre kutluyor. Bazı halklara göre Newroz baharın başlangıcı olarak kutlanıyor. Fakat Newroz Kürdistan halkı için bir direniş günüdür. Newroz ateşi, direniş ruhuyla yakılmıştır. Nasıl ki Mazlum Doğan arkadaş zindanlarda ihanet ve teslimiyete karşı direniş tohumlarını atıp Newroz ateşini zindanlarda yakarak kölelik zincirini kırdı ise, gelişen zaman içerisinde Kürdistan halkı, gerek dağlarda, gerekse de ovada bu ateşi daha da gürleştirdi. Artık hiçbir güç bu ateşi söndüremez.”

TECRİDE KARŞI DİRENİŞ BAŞARACAK

Amed zindanlarındaki direnişi hatırlatarak açlık grevi direnişlerine dikkat çeken Malazgirt, şunları ifade etti:

“Mazlumlar, Kemaller ve Xeyrilerle zaferi keşinleştirilen özgürlük mücadelesi, bugün Leyla Güven ve Nasır Yağız arkadaşların öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişleriyle sürdürülmektedir. Bu direniş yalnızca Kürdistan halkının özgürlüğüne öncülük yapmıyor; tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğüne öncülük yapıyor. Hiçbir güç bu iradeyi yenemez. Çünkü kararlılık ve irade en üst düzeydedir. Kürdistan ve dünyanın birçok yerinde binlerce insanımız ve dostlarımız Türk işgalciliğine karşı en onurlu direnişi sergiliyorlar. Her ne kadar dünya PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük direnişine kör, sağır ve suskun bırakılmak istense de tüm dünya halkları da bu gerçeği görüyor. Bizler, büyük bir fedakarlıkla ve cesaretle direnen arkadaşlarımızın başaracağına inanıyoruz. 

Bu direniş Önder Apo üzerindeki tecridin kırılmasına ve Kürt halkının özgürleşmesine vesile olacaktır. Çünkü bu direniş en üst düzeyde bir irade istiyor. Bu kadar büyük bir irade sahibi olmayan hiç kimse böyle bir eylemle direnmeyi göze alamaz. Ama bu arkadaşlar bunu yapıyorlar. Nasıl ki, Mazlum Doğanlarla ifadesini bulan PKK direniş geleneğine karşı düşman ayakta duramadı ise, bugün de bu arkadaşların öncülüğündeki direnişe karşı işgalci Türk devleti dayanamayacak ve yenilecektir. Kazanacak olan, açlık grevi direnişçilerinin iradesi olacaktır.”

DÜNYA ALEM PKK’NİN NASIL CEVAP VERDİĞİNİ GÖRECEK

Kürt halkına yönelik zulmün hesabını soracaklarını kaydeden Malazgirt, işgalcilere verecekleri cevabı herkesin göreceğini belirtti. Malazgirt, şöyle konuştu: “İşgalci Türk devleti, AKP hükümeti ve ekibiyle birlikte PKK’yi bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar fakat başaramadılar. Şimdi düzmece haberleri dayanak göstererek, PKK’nin belini kırdıklarını, PKK’nin artık eylem yapabilecek bir gücünün olmadığını belirtiyorlar. Bu tür yalana dayalı propagandalarla halkı kandırmaya çalışıyorlar. Ama kimse bunlara inanmıyor. 

Doğrudur; 3-4 yıldır pervasızca ve kirli yöntemlerle hareketimize ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’na karşı saldırı yürütüyorlar. Ama arkadaşlarımızın etkili eylemlerle yürüttükleri mücadele, Türk devletinin bu kirli propagandasını boşa çıkartıyor. Gerçek olan da budur. 

Karaktersiz bir kişiliğe sahip, mafyatik yöntemlerle öne çıkmaya çalışan, insanlıkla alakası olmayan bir sahte bakanın tehditleri üzerinden Kürt halkının iradesini yok saymak istiyorlar. Ama dünya alem, PKK militanlarının bu işgalcilere nasıl cevap vereceğini görecek. O kişi ne söylese de, ne kadar insanları tehdit etse de, ne kadar PKK’nin gücü kalmadı dese de gerilla eylemlerini yapmaktadır ve bundan sonra bu eylemleri daha da etkili bir şekilde yapacaktır. Newroz geldi; Newroz’un gür ateşinin heyecanıyla PKK militanları güçlü bir pratik hazırlığı yapıyor. Elbette bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da işgalcilerin halkımıza yaptığı zulmün hesabını bu devrimciler soracaktır.

AKP hükümetinin Sur’da, Şırnak’ta, Silopi’de, Cizre’de Kürt gençlerini nasıl şehit ettiğini, halkımızın malını nasıl talan ettiğini, evleri tanklarla nasıl yıktıklarını bu devrimciler iyi biliyor. PKK gerillaları bunları hiçbir zaman unutmayacak. PKK militanları şehitlerine ve halkına söz vermiş; kesinlikle katledilen insanlarımızın intikamı alınacaktır.” 

ARTIK KÜRDİSTAN’DA SÖMÜRGECİLİĞE ZEMİN SUNULMAMALI

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Malazgirt, şöyle konuştu: “Seçimler yaklaşıyor. Erdoğan ve ekibi Kürdistan’ı şehir şehir geziyor; hiç utanmadan, yüzü kızarmadan, Kürdistanlıların önüne geçip oy istiyor. Bunlar, halkımızı geri ve iradesiz görüyorlar. Halbuki Kürtler, Önderlik çizgisinde, PKK öncülüğünde 40 yıldır mücadele ederek, büyük bedeller vererek büyük kazanımlar elde etmiştir. Artık Kürtler kendi iradesi ile karar verme bilincindedir. Bu bilinç temelinde halkımız ve dostlarının sömürgeciliğe büyük bir ders vereceğine olan inancımız tamdır. Onlar ne kadar hile yapsalar da, ne kadar zor kullansalar da, Kürt halkı özgür iradesiyle AKP’yi yenecektir. 

Kürt gençleri bu 3-4 yıldır Kürdistan’da Erdoğan’ın emir-talimatlarıyla Kürt halkı üzerinde yaptığı katliamları ve kadın-erkek genç-yaşlı demeden savunmasız insanlarımızı nasıl şehit düşürdüğünü görüyor. Gençler bu yaşananları unutmamalıdır. Kürdistan’ın yiğit oğul ve kızları, sömürgeci Türk devletinin Kürdistan’da rahatça yaşamasına izin vermeyecek ve işgalci Türk devletinden hesap soracaktır. Yine sömürgecilikle işbirliği içinde olanlara gereken dersi verecektir. Artık kimsenin, Kürdistan’da sömürgeciliğin yaşamasına zemin sunulmamalıdır.” 

BU SAVAŞIN KAZANANI KÜRT HALKI OLACAK

“Dost düşman görecek ki bu savaşın sonunda kazanan Kürt halkı olacak” vurgusunda bulunan Malazgirt, şunları ifade etti: “Bedel veriyoruz ve vereceğiz ama bilinsin ki kazanacak olan PKK militanı, Kürt halkı ve Kürdistan olacaktır. Tarih bunu yazacaktır. Zagros Dağları zaferin öncülüğünü yapacaktır. PKK militanları işgalci Türk devletine karşı direniş nasıl olur, önümüzdeki pratikte herkese gösterecektir. Her bir arkadaş büyük bir öfke ve kinle doğru bir pratik ile düşmana ağır darbeler vurarak zaferi kazanacaktır. İntikam alma günü gelmiştir. O gün bugündür. 
Bu temelde bir kez daha başta Önder Apo olmak üzere, Kürdistan halkının, halkımızın dostlarının, zindanlarda, dağda, ovada direnen herkesin ve tüm yoldaşların 2019 yılı Newrozu’nu kutluyoruz.”