Zagroslar'da görkemli kutlama

PKK’nin 40. kuruluş yıl dönümü Zagroslar'da yüzlerce gerillanın katıldığı görkemli bir törenle kutlandı.

HPG ve YJA STAR gerillaları Zagroslar’da 27 Kasım Diriliş Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Yüzlerce gerillanın katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalarda Halk Savunma Merkez Karargah komutanlarından Amed Malazgirt’in yanı sıra, HPG ve YJA STAR komutanları Seyitxan Dersim, Pelşin Koçgiri, Egid Kelar ve Axin Ararat da hazır bulundu.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Amed Malazgirt, tören sonrasında da gerillalarla bir toplantı yaptı. Malazgirt şu hususlara dikkat çekti:

40 YILDA BÜYÜK DESTANLAR YAZILDI

“PKK hareketi dolu dolu bir 40 yılı geride bırakıp büyük destanlar yazdı. Öncelikle PKK hareketini ve Kürt halkını yoktan var eden Rêber Apo’nun parti kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Yine Kürdistan halkının, dostların ve zindanlarda direnen yoldaşlarımızın parti kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. PKK bundan 40 yıl önce çok zorlu şartlarda, Kürt halkının tamamen yok edildiği düşünülen bir ortamda kuruldu. Böylesi bir dönemde Önder Apo ‘Kürdistan vardır ve sömürgedir’ diyerek bir grup arkadaşla bir örgütleme gerçekleştirdi. Kürdün ve Kürdistan’ın varlığını kabul ettirme hamlesini adım adım geliştirdi. Sadece Kürdistan’da değil Türkiye metropollerinde de örgütledi ve çok büyük gelişmeler yarattı. Yaşanan bu gelişmeler karşısında sömürgeci TC devleti ise Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı büyük saldırılar düzenledi. Sıkıyönetim adı altında Rêber Apo ve PKK militanları hedeflendi. Zindanlarda tüketip PKK’yi bitirmek Kürtleri bir daha başlarını kaldıramaz hale getirmek istedi. Ancak Rêber Apo’nun yarattığı direniş ve mücadele gerçekliği zindanlarda en üst düzeyde bir direniş sergiledi ve teslimiyeti kabul etmedi. Tüm işkence ve baskılara rağmen PKK militanları teslim olmadı. Mazlum Doğan yoldaş bedenini ateşle yıkadı ve “teslimiyet ihanettir yaşamak direnmektir” şiarıyla büyük bir direniş gerçekliğini yarattı. Bu temelde gelişen direniş, büyük bedeller ödeyerek, Kürdistan’ın en yiğit evlatlarının kendisini feda etmesi sonucu bugün ulaşılan düzeyi yarattı.

Ulaşılan bu düzey karşısında sömürgeci güçler tüm imkan ve teknikleriyle PKK’yi tasfiye edip imha etmek istediler ancak PKK’yi bitiremediler, tüketemediler; tam tersine PKK daha da büyüdü ve Kürdistan’ın dört parçasına yayıldı.

PKK HALK OLDU, HALK PKK OLDU

PKK bugün sadece Kürdistan’da değil, bölgemiz Ortadoğu’da da temel güçlerden birisi olmuştur. Bugün bütün dünya Kürtleri bir güç olarak görmektedir. Düşmanın bundan 30 yıl önce, ‘bir grup eşkıya, birkaç talebe, 72 saatte ezeriz’ dediği gençler bugün milyonlara ulaştı. Kürt halkı, “PKK halktır, halk burada” sloganı atıyor. Yani PKK halk oldu; halk da PKK oldu. Önder Apo’nun mücadele gerçekliği budur. Bundan kırk yıl önce kendisini utanılacak bir şey olarak gören Kürtler, bugün Önder Apo’nun yarattığı mücadele ve direniş geleneğiyle başları dik duruyor, direniyor ve mücadelesine sahip çıkıyor. Bu, PKK’nin büyük direniş ve mücadele gerçekliğidir. Önder Apo’nun yarattığı direniş ve mücadele gerçekliği halklara umut, gençlere ruh verdi; onları ordulaştırdı ve bugün özgürlüğe doğru emin adımlarla yürütüyor. Haki, Kemal, Sakine, Mazlum ve Egîdlerle başlayan direniş, Bêrîtan oldu, Zîlan oldu, Adil oldu, Erdal oldu, Delal oldu, Atakan oldu ve daha güçlü bir şekilde ilerliyor.

Aynı ruh kadınları güçlendirip ordulaştırdı; PKK gerçekliği ile tanıştırdı. Besê, Azime, Zelal, Beritan ve Zîlanların temellerini attıkları özgür kadın ordusu, bugün de Rêber Apo’nun yarattığı mücadele çizgisinde çok büyük bir direniş sergiliyor ve mücadeleyi geliştiriyor.

KİM DÜŞMANCA ELİNİ UZATIRSA YANAR

Kırk yıllık mücadele içerisinde PKK, birçok kez ateşle sınandı ve bugünlere geldi. Bundan sonra da hiçbir işgalci ve sömürgeci güç bu militanları bitiremez. Kim ki düşmanca bir şekilde elini uzatırsa, o yanar. İşte sonuç ortada: Bugüne kadar Hareketimize dönük saldırı geliştiren tüm hükümetlerin ve sömürgeci güçlerin bugün geldikleri nokta açık görülmektedir. AKP hükümeti en üst düzeyde NATO’nun tüm modern savaş tekniğini PKK’ye karşı kullanmaktadır ama yine de sonuç alamamaktadır. Son yıllarda en modern savaş tekniğiyle gerillalarımız üzerine saldırmaktadırlar; her gün “PKK’yi bitirdik” demektedirler ama her gün tükenen kendileri olmaktadır. Tıpkı, daha önceki süreçlerde, yine kendi dönemlerinin en ileri teknolojisini kullanarak sonuç alabileceğini düşünen hükümetler gibi AKP de hiçbir sonuç elde edemeyecektir. Tansu Çiller’in vakti zamanında söylediklerini bugün Erdoğan tekrarlamaktadır. Tansu Çiller tasfiye oldu ama PKK daha da büyüdü. Tarih yine ispatlayacaktır; PKK daha da büyüyecek, AKP ve Erdoğan siyaseti ise kaybedecektir.

Doğrudur birçok değerli yoldaşımız bu süreçte şahadete ulaştı. Zeki, Atakan, Delal, Welat Gever yoldaşlar gibi kahraman şehitlerimiz oldu. Ancak bu şahadetler PKK’yi güçsüzleştirmedi, bitirmedi; daha da güçlendirdi ve büyüttü. Önder Apo’nun da dediği gibi “PKK şehitler partisidir.” PKK’nin hakikati budur. PKK’nin Kürdistan’da yarattığı tüm gelişmeler kahraman şehitlerimiz sayesindedir.

ÖNDER APO’NUN ÇİZGİSİNDE KÜRDİSTANI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Biz bir kez söz verdik; bedeli ne olursa olsun Önder Apo’nun mücadele çizgisinde ve PKK öncülüğünde Kürdistan özgürleştirilecektir. Sömürgeci TC devleti tüm tekniği, özel savaş yöntemleri ve paramiliter güçleriyle kirli bir savaş yürütmekte ve yine tıpkı 40 yıl önceki gibi para karşılığında işbirlikçiler ve ajanlarla sonuç almaya çalışmaktadır. PKK, nasıl geçmişte olduğu gibi, hem TC sömürgeciliği, hükümeti, hainler, işbirlikçiler ve ajanlarla mücadele ettiyse, bugün de kontralaştırılıp çeteleştirilen bu paralı hain işbirlikçi güçlerle mücadele etmektedir. Bu kontralaşan, çeteleşen ajan-işbirlikçi unsurlar özgürlük mücadelesine TC sömürgeciliğinden daha çok zarar vermektedir. Bu yüzden Kürt gençleri bu tür kontra ve çete unsurlara yaşam zemini bırakmamalıdır. Bu kontra ve çete unsurları çürütüp bitirmek, PKK militanları ve Kürt gençlerinin görevidir.

Türk devleti tüm imkanlarını devreye koyarak savaşı teknikle yürütüyorsa, biz de bu tekniği boşa çıkartıp gerektiği yerde teknik kullanacağız. Bunun adımını attık, adım adım ilerleteceğiz. Bunun yanında PKK gerillaları olarak modern gerilla taktikleriyle mücadelemizin düzeyini daha da yükselteceğiz. Soluk soluğa geçen, kahramanlık destanlarıyla dolu 40 yılı geride bıraktık. Tarih bugünden sonra da Önder Apo’nun mücadele çizgisinde daha büyük destanlara şahit olacaktır. Tarih bunu dost düşman herkese gösterecektir. Bu temelde Partimiz PKK’nin 41’inci yılını bir kez daha başta Önder Apo olmak üzere yurtsever halkımıza, dostlarımıza ve yoldaşlarımıza kutluyoruz.”