12 Mart şehitlerini andı

Qamişlo Kantonu’na bağlı kentlerde binlerce kişi, 12 Mart Qamişlo Serhildanı’nda şehit düşenleri andı.

Dêrik’te binlerce kişi, Azadî Meydanı’nda bir araya gelerek, Qamişlo Serhildanı’nda Dêrik’te rejim güçleri tarafından katledilen Welîd Şahîn ve Husên Hesen’in mezarlarını ziyaret etti.

Mezarlık ziyaretinde Şehit Welîd Şahîn’in kardeşi ile Derik Meclisi Üyesi Mutîi Elî birer konuşma yaptı. Konuşmalarda 12 Mart şehitlerinin anısına sahip çıkılarak mücadeleye devam edileceği vurgusu yapıldı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Leyla Güven öncülüğündeki direniş selamlandı.

GİRKÊ LEGÊ / ÇİLAXA

Girkê Legê ve Çilaxalı binlerce kişi, 12 Mart şehitlerini anmak için Çilaxa’ya bağlı Abîra köyü mezarlığını ziyaret etti.

PYD Çilaxa İlçe Yönetimi Üyesi Abduselam Ebas burada yaptığı konuşmada, 12 Mart şehitlerinin hayallerini gerçekleştirmek için mücadeleye devam edileceğini belirtti.

Dêrik Bölge Meclisi Eşbaşkanı Zulfa Bedor da 12 Mart şehitlerinin aydınlattığı özgürlük yolunda ilerleyeceklerini söyledi.

12 Mart 2004’te şehit düşen Ehmed Mihemed’in babası Mirî Mihemed de Qamişlo Serhildanı’nın Rojava Devrimi’nin temelini oluşturduğunu söyledi.

TIRBESPİYÊ

Tirbespiyê ilçesinde ise halk, 12 Mart Qamişlo Serhildanı şehitlerini anmak için yürüdü.

Kongreya Star binası önünde bir araya gelen, Şehit Yekta Herekol Akademisi önüne kadar yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında, 12 Mart Serhildanı’nın Kürt halkının kültürünü ve dilini koruma mücadelesinin bir sonucu olduğunu, serhildanla beraber ortaya çıkan halk iradesiyle faşizme karşı büyük zaferlerin önünün açıldığına dikkat çekildi.