2 QSD savaşçısı Minbic’da şehit düştü

QSD savaşçıları Ciwan Qasimiyê ve Dozvan Kobanê’nin 25 Eylül’de Minbic’da şehit düştüğünü açıklayan QSD Basın İrtibat Merkezi, suçlulardan intikamlarını alacaklarını vurguladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklama ile Minbic’da şehit düşen Ciwan Qasimiyê ve Dozvan Kobanê’nin kimlik bilgilerini açıkladı. 

Açıklamada şunlara yer verildi:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri, son dönemde insansız hava araçları ve intihar dronlarıyla Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik düşmanca saldırılarını arttırdı. İşgalci Türk devleti, bu saldırılarla bölge halkını evlerinden ve köylerinden göçe zorlamak ve Suriye topraklarındaki işgal alanlarını genişletmeyi amaçlıyor.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını arttırdığı cepheler arasında Minbic cephesi yer alıyor. Silahlı insansız hava araçları, intihar dronları ve top saldırılarının yapılmadığı tek bir gün bile yok. Ancak savaşçılarımız, tüm işgal saldırılarına ve çetelerin sızma girişimlerine karşılık vermekte, güçlerimizin bulunduğu bölgeleri kontrol etmeye yönelik tüm girişimler de boşa çıkarılmaktadır.

Minbic kırsalındaki savaş cephesinde 2 savaşçımız şehadete ulaştı. Şehit düşen savaşlarımızın isimleri; Ciwana Qasimiyê (Ebdo Îsa Bozî) ve Dozvan Kobanê (Mihemed Ednan Boz).

Her iki savaşçımız birçok eğitimden başarıyla geçti. Her ikisi de işgalci Türk devletinin güçleri ve çetelerinin saldırılarına yanıt vermek için birçok askeri operasyona katıldı. Bu saldırılara karşı büyük bir direniş gösterdiler. Her iki şehit yoldaşlık ruhuna sahipti.

Her iki şehidin ailelerine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ayrıca şehitlerimize suçlulardan intikamlarını alacağımıza ve hedeflerini gerçekleştireceğimize söz veriyoruz.

 Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Ciwan Qasimiyê

Adı soyadı: Ebdo Bozî

Anne adı: Cîhan

Baba adı: Îsa

Doğum yeri ve tarihi: Kobanê-2001

Şehit düştüğü yer ve tarihi: Minbic kırsalı 25 Eylül 2024

 

Kod adı: Dozvan Kobanê

Adı soyadı: Mihemed boz

Anne adı: Fatme

Baba adı: Ednan

Doğum yeri ve tarihi: Qasimiyê 2004

Şehit düştüğü yer ve tarihi: Minbic kırsalı 25 Eylül 2024