2 Türk askeri ve 2 çete öldürüldü, 1 askeri araç da imha edildi

HRE, Efrîn ile Mare bölgelerinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde 2 Türk askeri ile 2 çete öldürülürken, bir askeri araç da imha edildi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), Efrîn ile Mare bölgelerinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik etkili intikam eylemleri gerçekleştirildiğini açıkladı.

HRE, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“28 Kasım tarihinde Şera ilçesine bağlı Malikiyê köyünde işgalci Türk ordusuna ait askeri bir üsse yönelik güçlerimizce sızma tarzında eylem düzenlenmiştir. Eylemde 2 işgalci Türk askeri öldürülmüştür.

28 Kasım tarihinde Efrîn şehir merkezine bağlı Eşrefiyê mahallesinde Firqat El-Hemze çete grubuna yönelik güçlerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde söz konusu gruba bağlı 1 askeri araç imha edilirken, Rabî Ebû Arif isimli çete öldürülmüş ve 1 çete de yaralanmıştır.

Aynı tarihte Mare kenti çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki teröristlere yönelik keskin nişancı timlerimizce düzenlenen suikast eyleminde 1 çete öldürülmüştür.

Bunun yanı sıra işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplarınca Şera ilçesine bağlı Malikiyê, Mer’enaz, Şewarixa ve Şêrawa ilçesine bağlı Aqîbê ile Bênê köylerine yönelik obus ve havanlarla bombardıma tabi tutmuştur”