24 saatte 105 çete üyesi öldürüldü, 5 yeni askeri nokta kuruldu

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Fırat Nehri’nin doğusunda DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonda son 24 saatte 105 çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

QSD Basın ve İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması olarak ilan edilen “Terörü Sona Erdirme” operasyonunda son 24 saatin bilançosunu açıkladı.

ÜÇ GÜNDE 177 ÇETE MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Bu Cumartesi günü yayınlanan bilançoya göre, geçen 24 saat içerisinde en az 105 çete mensubu öldürüldü. Böylece son üç gün içerisinde aynı hamle kapsamında öldürülen DAİŞ’li sayısı 177’ye çıktı.

Son 24 saat içerisinde Baxoz, Hecin ve Behara cephelerinde yürütülen operasyonların sonucu şöyle açıklandı:

Baxoz Cephesi: Terörist grup, bölgede devam eden toz fırtınasından yararlanarak güçlerimizin noktalarına saldırdı. Güçlerimiz tüm saldırılara anında karşılık verdi ve bölgede onlarca DAIŞ çetesi öldürüldü.

Teröristler, ilerleyen saatlerde doçka ve motosikletler ile tekrardan saldırıya geçti. Güçlerimiz karşılık vermesi sonucu onlarca çete öldürülürken, diğer çeteler de geri kaçmak zorunda kalmıştır.

Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları teröristlere ait yerleşkeleri hedef almıştır.

Hecîn Cephesi: DAIŞ çeteleri, güçlerimizin bölgedeki noktalarına saldırıda bulundu. Güçlerimizin saldırılara cevap vermesi ile yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü. Ayrıca Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları bölgedeki çetelerin nokta ve yerleşkelerini hedef alarak imha etmiştir.

Behara Cephesi: DAIŞ çeteleri bu cephedeki güçlerimizin ilerleyişini durdurabilmek amacıyla bomba yüklü araçlar ile saldırılar gerçekleştirmektedir. Ancak bölgedeki savaşçılarımızın direnişiyle saldırılar boşa çıkarılmış, çok sayıda çete öldürülmüştür. Cephede yine saldırı girişiminde bulunan bir canlı bomba, hedef noktasına ulaşmadan önce öldürülmüştür. Yine çetelere ait bomba yüklü araçlar imha edilmiştir.

TOZ FIRTINASI

Bölgede gün boyu etkili olan toz fırtınasından yararlanan çeteler, Hecîn’den göç eden siviller için kurulan Îwa Kampı’na saldırdı. Kamp içerisinde DAIŞ çetelerinin uyuyan hücreleri de harekete geçti. Sivilleri korumak isteyen güçlerimiz ile çeteler arasındaki çatışmalar saatlerce sürdü. Yaşanan şiddetli çatışmada sivilleri korumak için kahramanca savaşan bir grup arkadaşımız şahadete ulaşmıştır. Çatışmalarda, 20’yi aşkın DAIŞ çetesi öldürülürken, geriye kalan çeteler ise bir grup sivili kamptan kaçırmıştır.

Güçlerimiz, bölgeyi tamamen temizledikten sonra 5 yeni askeri nokta kurmuştur.

Her üç cephedeki savaşın bilançosu ise şöyle açıklandı:

“Öldürülen terörist sayısı: 105

Uluslararası Koalisyon bombardımanları: 14

Uluslararası Koalisyonun çete yerleşkelerine attığı füze sayısı: 21

Teröristlerin kayıpları: Doçka yüklü bir araç, 6 havan atış merkezi, füze atış merkezi, doçka, 3 askeri araç ve bir iş makinesi imha edilmiştir.”

Bir önceki gün açıklanan 24 saatlik bilançoya göre 34 çete mensubu öldürüldü, 3 bomba yüklü araç ve 3 askeri yerleşke imha edildi, koalisyon uçakları 8 noktayı bombaladı. Perşembe günü ise 38 çete mensubunun öldürüldüğü açıklanmıştı.

DAİŞ çetelerine karşı hamlenin son aşaması 10 Eylül’de başlatıldı. QSD, 10 Ekim’de açıkladığı bir aylık bilançosunda, “Güçlerimiz, 651 teröristin öldürüldüğünü teyit etmiş, 17’sinin cenazesi güçlerimizin eline geçmiş ve defnedilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.