24 saatte 14 asker ve çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Efrîn’de son 24 saatte yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 14 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn’deki Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, “İşgalci Türk devleti ve çete grupları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de aldığı ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik saldırılarını sürdürüyor ve tüm uluslararası kararları çiğniyor” dedi.

QSD Basın Merkezinin açıklaması şöyle:

“EFRÎN MERKEZ

İşgalci Türk devleti dün akşam saatlerinden bu yana kentteki sivilleri göçertmek için savaş uçakları ve ellerindeki tüm ağır silahlar ile kentin mahallelerini bombalıyor. Gerçekleştirilen bombardımanlar sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere çok sayıda sivil yurttaş şehit düşmüş ve yaralanmıştır. Kent merkezine yönelik bombardıman devam ediyor.

Kentin Eşrefiyê mahallesi ve kente bağlı Til Tiwêl ve Cumkê köyleri dün akşamdan bu yana savaş uçakları ile bombalanmaktadır.

ŞÊRAWA

Güçlerimiz ve işgalci ordu ile çeteleri arasında dün Şadiya ve Xezawiyê köylerinde başlayan şiddetli çatışmalar akşama kadar devam etmiştir. Güçlerimiz şiddetli çatışmalarda 14 çetenin öldürüldüğünü tespit etmiştir.

ŞÊRA

Meydankê köyü civarında güçlerimiz ile işgalci ordu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar aralıksız devam etmektedir. Güçlerimiz dün bölgedeki işgalcilere ait bir askeri aracı hedef almış ve aracı imha etmiştir. İmha edilen araçta bulunan tüm askerler öldürülmüştür.

Bu bölgede bu sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalarda işgalci orduya ağır darbeler vurulmuştur.”