25 Nisan ‘Kuzey ve Doğu Suriye Şehitleri Günü’ ilan edildi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 25 Nisan’ı ‘Kuzey ve Doğu Suriye Şehitleri Günü’ olarak ilan etti

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Kuzey ve Doğu Suriye-Rojava, ilkelerini demokratik, çoğulcu, barışçıl, merkezi olmayan, ortak yaşam ve halkların kardeşliği temeline dayandıran devrimiyle tanınmaktadır. Bu devrimde Özerk Yönetim bölgelerindeki farklı bileşenlerin gençleri eşsiz fedakarlıklar yaptı.

Bu büyük fedakarlıkların temel çalışma ilkeleri Kuzey ve Doğu Suriye’de yürütülüyor. Gençlerimizin uğrunda canını feda ettiği amaçlara ulaşmak için koşullar ne olursa olsun bunu yol olarak kabul ediyoruz. Sadece şehitlerinin yolundan yürüyerek başarabilir ve halkımızın umutlarını gerçekleştirebiliriz.

Kuzey ve Doğu Suriye’de canını feda eden bütün şehitlerimiz ve işgalci Türk devletinin bölgedeki işgalini genişletmek için 25 Nisan 2017 tarihinde Qereçox Dağı’na doğrudan saldırması sonucu şehit olan gençlerimizi anıyoruz. O dönemde gençlerimiz DAİŞ’i yok etmek için büyük fedakarlıklar yaptı ve 23 Mart 2019’daki Baxoz başarısı ile birlikte artık başarılarını kutladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, kahraman şehitlerimizin anısı ve miraslarını takip etme temelinde 25 Nisan’ı ‘Kuzey ve Doğu Suriye Şehitleri Günü’ olarak ilan ediyoruz. Her koşulda şehitlerimizin yolundan yürüyüp irademizle miraslarına sahip çıkacağız. Bu güç ve iradeyle işgal altındaki bölgelerimizi kurtarıp, halkımızın özgürlük ve demokrasi umutlarını gerçekleştireceğiz.”