3 gerillanın kimlik bilgileri açıklandı

Heftanin’de hava saldırısında şehit düşen gerillaların kimliklerini açıklayan HPG, “onların idealleri olan “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” mücadelesini başarıya taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“2 Ağustos ve 9 Ağustos günleri işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Andok (Ömrer Demir), Çekdar (Hakan Gök) ve Gelhat (Muhammed Özdemir) yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Andok Tatos
Adı Soyadı: Ömer Demir
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Cemile – Sahab
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Çekdar Tolhıldan
Adı Soyadı: Hakan Gök
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Gül – Aziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Gelhat Botan
Adı Soyadı: Muhammed Özdemir
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hizne – Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2019 / Heftanin

ANDOK TATOS

Andok Tatos yoldaşımız, 1996 yılında Erzurum’un Tekman ilçesinde yurtsever bir aile çevresinde doğmuştur. Kürt kimliğinin yok sayıldığı ve Kürtlere ait tüm değerlerin yok sayıldığı devlet zihniyetini erken yaşlarda fark eden Andok yoldaş, Kürdistan’da savaşın kızgınlaştığı bir dönem olan 2015 yılında Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. Saflara katıldığı ilk günden itibaren kendisini askeri, örgütsel ve yaşamsal konularda yetkinleştirmeye çalışmış ve Kürt halkının bir fedaisi olma yolunda ilerlemiştir. Dönem görevlerini en iyi şekilde yerine getiren Andok yoldaş, yaşamdaki duruşu ve yoldaşları ile olan ilişkisi her zaman örnek gösterilmiştir. Önder Apo’ya ve Kürt halkına bağlılığı ile tanınan Andok yoldaş, fedaice mücadele yürüttüğü Heftanin alanında ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

ÇEKDAR TOLHILDAN

Çekdar Tolhıldan yoldaşımız, 1989 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Yurtseverlik ve Kürt kültürel değerlerine bağlı olan bir ortamda büyüyen Çekdar yoldaş, işgalci TC devletinin Kürt halkına yönelik uyguladığı soykırım politikalarını hiçbir zaman içine sindirememiş ve bunun için mücadele edilmesi gerektiği gerçekliğine ulaşmıştır. Bu temelde 2013 yılında gerilla saflarına katılmış ve aktif bir mücadele içerisinde girmiştir. Emekçiliği ve saf kişiliği ile çevresindeki yoldaşları derinden etkileyen Çekdar yoldaş, bulunduğu her ortamda öncülük misyonunu üstlenmiştir. Örgütün verdiği tüm görevlere son derece ciddi bir şekilde yaklaşmış ve görevlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamıştır. Kazandığı örgütsel ve ideolojik birikim ile de çevresindeki yoldaşları sürekli eğitmiş ve kendisini geliştirirken yoldaşlarını da eğitmeyi bir görev olarak bilmiştir. Her zaman örnek olarak gösterilen Çekdar yoldaş, en son bulunduğu Heftanin bölgesinde üstlendiği görevleri başarılı bir şekilde yerine getirmiş ve ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

GELHAT BOTAN

Gelhat Botan yoldaşımız, yurtseverliği ve derin Kürt kültürü ile tanınan Şırnak’ın Cizre ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kürtlük değerlerinin derin bir şekilde yaşandığı bu topraklarda büyüyen Gelhat yoldaş, düşmanın Kürt halkına ve değerlerine olan saldırılarına bire bir tanıklık etmiştir. Her Kürt gencinin bu zulme ve asimilasyona karşı mücadele etmesi gerektiği gerçekliğine ulaşmıştır. Kürt halkını ve değerlerini korumak amacıyla 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Genç ve dinamik yapısı ile gerilla yaşamına erken bir sürede adapte olmuş ve yetkin bir gerilla olmuştur. Sürekli gelişmeyi esas alan Gelhat yoldaş, askeri ve ideolojik olarak kişiliğini yeniden şekillendirerek güçlü bir savaşçı olmayı başarmıştır. Fedakar ve samimi yaklaşımları ile tanınan Gelhat yoldaş, çevresindeki yoldaşların saygısını kazanmıştır. Bulunduğu Heftanin alanında görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmiş ve bulunduğu bir görev esnasında işgalci TC devletinin saldırısı sonucu şehitler kervanına katılmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bizlere devrettiği direniş bayrağını zaferle taçlandırarak, onların idealleri olan “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” mücadelesini başarıya taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”