3 merkezde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Qamişlo Kantonu’na bağlı Til Berak, Amûdê ve Til Hemis ilçelerinde işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları protesto edildi.

Til Berak, Amûdê ve Til Hemis ilçelerinde halk, işgalci Türk devletini ve çetelerini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

TIL BERAK

Til Berak ilçesinde yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye saldırıları ile Erdoğan’ın yarın Trump ile yapacağı görüşmeyi protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Fırın Kavşağı’ndan başlayan yürüyüşte El Esbîx, El Hemdî ve Simîhan beldelerinden çok sayıda kişi ile bölgenin kanaat önderleri ve siyasi partilerin temsilcileri de hazır bulundu.

Yürüyüşte “Topraklarımızı ve özgürlüğümüzü bırakmayacağı” ve “QSD irademizdir” yazılı pankartlar ile QSD bayrakları ve Türk devletinin işgal saldırılarının hedefi olan sivillerin posterleri taşındı.

Şehit Ezîz Kavşağı’na ulaşıldığında burada miting düzenlendi. Mitingde Kongreya Star Üyesi Fayiza El Ebîd, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Yasin El Ali ve Eğitim Öğretim Komitesi Üyesi Xelîl Mehmûd birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları kınandı, Erdoğan’ın işgal saldırılarıyla binlerce kişinin yerinden edilmesinin; kadın, çocuk, siyasetçi ve sağlık çalışanlarının katledilmesinden sorumlu olduğu belirtildi.

AMÛDÊ

Amûdê’de yüzlerce kişi, düzenlenen yürüyüşle yarın gerçekleşecek olan Trump-Erdoğan görüşmesini protesto etti.

Jina Azad Meydanı’nda başlayan yürüyüşte halk QSD bayrakları ile “Türk-DAİŞ işgaline hayır”, “Uluslararası komploya hayır” yazılı pankartlar ve Türk devletinin soykırımlarının saldırılarının hedefi olan sivillerin posterleri taşındı.

Kitle Şehit Cihad Meydanı’nda ulaştığında Amûdê İlçe Meclisi adına eşbaşkan Selwa Hisên tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Kuzey ve Doğu Suriye halkları başta olmak üzere Suriye halklarına üzerindeki uluslararası komplo kınanarak yarınki Trump-Erdoğan görüşmesinin bu komplonun devamı olduğu vurgulandı.

Açıklamanın sonunda dünya halklarına, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halklarına destek olunması çağrısı yapıldı.

TIL HEMÎS

Til Hemîs ilçesinde de yüzlerce kişi aynı amaçla düzenlenen yürüyüşe katılarak yarınki görüşmeyi protesto etti, işgalciliğe karşı tepkisini dile getirdi.

Şehitler Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşün ardından PYD Üyesi Hiyal El Xiwêr, Til Hemis İlçe Meclisi Eşbaşkanı Salih El Xelef ve Eğitim Öğretim Komitesi Üyesi Mihemed El Salih birer konuşma yaptı.

El Xelef konuşmasında Erdoğan’ın katliamları karşısında Birleşmiş Milletler’in sessizliğini kınadığını, QSD’nin direnişini desteklediklerini vurguladı.

PYD Üyesi Hiyal El Xiwêr de QSD’nin DAİŞ terörünü bitirmesinin ardından Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’yi hedef aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından yürüyüş, QSD’nin direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.