3 Onur Direnişi şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi şehitleri Mustefa Elûş (Nîbal Kobanê), Welîd Mihemed (Welîd Qezelî) ve Macid Mûsa (Demhat Rojava) Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı verilen Onur Direnişi’nde Girê Spî’nin Şergirak köyünde şehit düşen QSD savaşçıları Mustefa Elûş (Nîbal Kobanê), Welîd Mihemed (Welîd Qezelî) ve Macid Mûsa (Demhat Rojava) Kobanê’de Şehit Dicle Şehitliği’nde gerçekleştirilen görkemli törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Saygı duruşu ve askeri tören ile başlayan cenaze töreninde konuşan Kobanê Kanton Meclisi Eşbaşkanı Mustefa Êto, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Tarihi bir süreçten geçildiğini belirten Êto, “Şehitlerin yarattığı kazanım ve emeklere layık olmalıyız. Zafer için birlik olmalıyız” dedi.

PYD Yöneticisi Şirîn Osman ise Onur Direnişi’nin bir ayını geride bıraktığını hatırlatarak, “Savaşçıların güçlü iradesi zaferin göstergesidir” dedi. Şehit aileleri adına yapılan konuşmalarda da şehitlerin amaçlarını yerine getirebilmek için direnişi sürdüreceklerini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehit cenazeleri, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.