3 savaşçı için Qamişlo'da tören

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarında şehit düşen 3 QSD savaşçısı için Delil Saruxan Şehitliği’nde bir tören düzenlendi.

Törene PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen ve yüzlerce kişi katıldı. Törende konuşan PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen, “Türk devleti bölgedeki tüm halklara karşı katliam uygulamak istiyor. Kürt halkı sadece kendi özgürlüğü için mücadele etmiyor. Kürt halkı bütün insanlık adına direniyor. Kürdistan’da zulüm karşısında alevlenen ateş zafere ulaşılıncaya kadar sönmeyecektir” dedi.

Hesen, devamla şunları söyledi: “Kürt halkının örgütsüz kalmasını isteyenler daha ilik günlerde 5 arkadaşımızı komplo ile şehit ettirdi. Ancak Rojava devrimi bütün komploları boşa çıkardı. Ortaya koyduğumuz mücadele ve direniş ile düşmanın tüm saldırılarının üstesinden geleceğiz. Tüm halkların özgürce yaşadığı demokratik yaklaşımımız var. Tüm dünya Kuzey ve Doğu Suriye halklarının bu mücadelesine destek veriyor. Bizler şehitlerin kanı ile elde ettiğimiz kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz.”

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi üyesi Refini Şêxmus şehitlerin kimlik belgesini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehit Eli Qamişlo’nun amcaoğlu Tolhildan Qamişlo’da yaptığı konuşmada ailelerinin ilk defa şehit vermediğini belirterek, “Bizim gibi yüzlerce aile var. Bu direnişteki şiarımız ‘ya zafer ya ölüm’ değil ‘ya zafer ya zafer’dir” dedi.

QSD savaşçılarından Eli Eli (Eli Qamişlo) 1 Kasım 2019'da Til Temir beldesine bağlı Mehmudiye köyünde, YPG savaşçısı Dilbirin Mihemed (Dilbirin) da 4 Aralık 2014'de Til Hemis ilçesine bağlı Hesiniyê köyünde, Mezlum Remedan (Mezlum) ise 4 Aralık’ta Til Birak ilçesinde şehit düşmüştü.