3 şehit törenle son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê’nin Sirîn ilçesinde şehit olan YPG savaşçıları Berxwedan Rojhilat ve Qadir Ocar, Dêrik’te Bab Askeri Meclisi savaşçısı Abdullah El-Ehemd (El-Keyarî), Minbic'te son yolculuğuna uğurlandı.

Kobanê’nin Sirîn ilçesinde yürüttükleri askeri görev esnasında şehit düşen YPG savaşçıları Berxwedan Rojhilat ve Qadir Ocar, Dêrik’te gerçekleştirilen görkemli tören ile Şehit Xebat Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerin cenazelerini Şehit Hogir Hastanesi’nden alan binler, araç konvoyu ile Şehit Xebat Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Askeri tören ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan YPG Komutanı Mihyedîn Xêrkê, şehitlerin onurlu mücadelesi sayesinde büyük kazanımlar elde edildiğini belirterek, şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Halkların ortak yaşam iradesi ve şehitlerin onurlu ve fedakar mücadelesi ile bölgenin özgürleştiğini belirten Qamışlo Kanton Meclisi Eşbaşkanı Perwîn Mihemed, “Şehitlerin uğruna canını feda ettiği amaçlara ulaşana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Şehit cenazeleri yapılan konuşmaların ardından binlerin sloganları eşliğinde toprağa verildi.

BAB ASKERİ MECLİSİ SAVAŞÇISI MİNBİC’TE UĞURLANDI

Yürüttüğü askeri görev esnasında şehit olan Bab Askeri Meclisi savaşçısı Abdullah El-Ehemd (El-Keyarî), Minbic'te gerçekleştirilen törenin ardından toprağa verildi.

Bölgede yürüttüğü askeri görev esnasında şehit olan Bab Askeri Meclisi savaşçısı Abdullah El-Ehemd (El-Keyarî), Minbic Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurlandı. Şehit cenazesini Fırat Hastanesi'nden teslim alan Minbic halkı, uzun araçlık konvoy ile şehitliğe doğru yola çıktı. Şehitlikte gerçekleştirilen cenaze merasimi saygı duruşu ve askeri tören ile başladı.

Törende konuşan Bab Askeri Meclisi Komutanı Yûsif Erîma, şehitlere verdikleri sözlere bağlı kalacaklarını ve işgal altındaki topraklarını özgürleştireceklerini vurguladı. Şehitlerin halkın özgürlüğü için canını feda ettiğini belirten Şehit Aileleri Kurumu Yöneticisi Hesna El-Dahir, şehitlerin anılarına sahip çıkacaklarını ve amaçlarını gerçekleştirinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi adına konuşan İnanç Komitesi Başkanı Elî El-Cemîlî, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehit ailesi adına konuşan Mihemed Rebî Osman ise "Abdullah ilk şehit değil, son şehidimiz de olmayacak. Abdullah şehit yoldaşlarına verdiği sözü tuttu ve amaçları için mücadele etti. Kanımızın son damlasına kadar işgalcilere karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Şehit cenazesi yapılan konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde toprağa verildi.