Çeteler Efrîn’de 10 sivili daha kaçırdı

Türk ordusu ve çeteleri, Mart 2018'den beri işgal altındaki Efrîn'de 10 sivili daha kaçırdı.

Efrîn'deki kaynaklar, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin, iki gün önce Mabata ilçesinde 10 sivili kaçırdığını aktardı.

Çetelerin, aynı gün Mabata ilçesine bağlı Gulîkê köyünde de çok sayıda sivili kaçırdığı öğrenildi. Kaçırılan sivillerin Rêzan Henan Hesen, Mihemed Mehmûd Hemû, Fadil Yasin Hesen ve Fexrî Mihemed Hemo olduğu belirtildi.

TARİHİ ESERLERİ DE TÜRKİYE'YE KAÇIRDILAR

Edinilen bilgilere göre, aynı gün içerisinde Efrîn'de konumlanan çeteler tarihi mekanlarda kazı yaptı ve bazı tarihi eserleri Türkiye'ye kaçırdı. 

Ayrıca Türk ordusuna bağlı çetelerin Kefircenê çevresinde en az 60 yıllık olan binlerce zeytin ağacını da kestiği öğrenildi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn kentine bağlı Mabeta ilçesinde 29 Haziran Cumartesi günü de saat 19.30 sıralarında evlere baskın yapmıştı. Baskınlarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 300 sivilin kaçırıldığı bildirilmişti.  Baskınlar sırasında fiziki şiddet ve hakaretlere maruz kalan sivillerin nereye götürüldükleri bilinmiyor.

Sivillerin cep telefonlarına da el konulduğu öğrenildi. Akıbetleri bilinmeyen sivillerin işkenceye maruz kalma, kaybedilme, infaz edilme, tutuklanma veya fidye için kullanılma riski var.