Çocuğu için cephede...

Efrîn'deki halk direnişinin her bir cephesinden ayrı bir insan hikayesiyle karşılaşılıyor...

Dört yaşındaki çocuğunu evde bırakarak cephenin yolunu tutan Lamîa Cemal, "Cepheye giderken çocuğuma ülkemiz için gittiğimi söylüyorum. Küçük olduğu için fazla anlamıyor ama onun için olduğunu bir gün anlayacak" diyor.

Türk devleti ve dünyanın dört bir yanından devşirilen El Kaide bağlantılı çetelerin Efrîn'e yönelik işgal girişimi karşısında Efrîn halkının direnişi 24'üncü günde devam ediyor. Sömürgeciliğe karşı Çağın Direnişi'ni sergileyen Efrîn'de halk ve özsavunma güçleri yek vücut işgalciliğe geçit vermemekte kararlı.

Direnişin gün geçtikçe büyüdüğü Efrîn'de YPG/YPJ savaşçılarıyla birlikte en ön cephelerde yer alan Rojava Kadın Asayişi üyeleri, şimdiye kadar birçok şehit vermelerine rağmen topraklarını savunmaya devam ediyor. Efrîn'in Mabeta ilçesinde cephede yer alan Rojava Kadın Asayişi üyeleri, ANF'ye konuştu ve bedeli ne olursa olsun topraklarını savunacaklarını belirtiyor.

Cephede yer alan Kadın Asayişi üyelerinden biri de Lamîa Cemal. Dört yaşında bir çocuk annesi Lamîa, her gün çocuğunu evde bırakıp topraklarının savunması için cephe yolunu tutuyor. Kadınların savunması için Asayiş'te yer aldığını belirten Lamîa Cemal, asla topraklarını terk etmeyeceklerini dile getiriyor.

"Cepheye gittiğinizde çocuğunuz nereye gittiğinizi soruyor mu?" sorunu yönelttiğimiz Lamîa, şu çarpıcı sözleri dile getiriyor: "Nasıl? Sormaz mı? Ben de ona anlatıyorum. Toprağımız için, ülkemiz için gittiğimi söylüyorum ona. Halkımıza hizmet için gittiğimi söylüyorum. Küçük olduğu için fazla anlamıyor ama onun için olduğunu bir gün anlayacak."

Kadın Asayiş üyesi Xalîde Mihemed de topraklarını savunduklarını belirtiyor ve ekliyor: "Bizim bir felsefemiz var. Önderliğimizin felsefesi. Düşman o felsefeyle baş edemiyor. Ona savaş ilan ediyor. Biz de o felsefeyi savunuyoruz."

Cephede YPG/YPJ savaşçılarıyla omuz omuza direndiklerini ifade eden Xalîde, "Birbirimize güç ve moral veriyoruz. Onlar bize moral veriyorlar, biz de onlara. Çünkü aynı amaç için savaşıyoruz" diyor.

Dilîşan Omer isimli Kadın Asayişi üyesi ise topraklarını bugüne kadar savunduklarını ve bundan sonra da savunmaya devam edeceklerini belirterek, "Her şey toprağımız için, şerefimiz için" diye kaydediyor.