İç Güvenlik Güçleri Qamişlo'daki rejim noktasını kaldırdı

Qamişlo İç Güvenlik Güçleri ile Suriye rejimine bağlı Difayi Weteni arasında yaşanan çatışmalar, söz konusu paramiliter unsurların Hêlko mahallesinde kurmak istediği kontrol noktasının kaldırılmasıyla son buldu.

Rojava'nın Qamişlo kentinde son günlerde provokasyon girişimleriyle gündeme gelen Suriye rejimine bağlı paramiliter yapı Difayî Wetenî isimli oluşum bugün de benzer bir girişimde bulundu.

Bugün sabah saatlerinde İç Güvenlik Güçleri’ne saldırı girişiminde bulunan Difayî Wetenî çeteleri ile İç Güvenlik Güçleri arasında çatışma yaşandı.

Difayî Wetenî çeteleri Qamişlo'nun Hêlko mahallesinde Meqasim bölgesine girerek burada kontrol noktası kurmak istedi.

Yaşanan çatışmalar, Suriye rejiminin söz konusu paramiliter unsurlarını taahhüt etmesi üzerine durdu. Yapılan görüşmelerin ardından rejim, Difayi Weteni'nin kurmak istediği kontrol noktasını kuracağını belirtti.

İç Güvenlik Güçleri ise kendilerine ait iş makinasıyla rejimin Meqasim bölgesinde kurmak istediği kontrol noktasını yıktıktan sonra kentteki gerginlik sona erdi.

QAMIŞLO’DA PATLAMA

Suriye rejim güçlerine bağlı Difayî Wetenî isimli çeteler, Qamişlo İç GÜvenlik Güçlerine ait bir kontrol noktasına saldırdı.

Difayî Wetenî isimli çeteler, geçtiğimiz günlerde de asayişe ait bir araca saldırmıştı. Saldırıda bir asayiş üyesi şehit düşerken, bir asayiş üyesi de yaralanmıştı.

Aynı çete grubu ardından Qamişlo'daki Selam Caddesi üzerinde bulunan bir asayiş noktasına ses bombalarıyla saldırı girişiminde bulunmuştu. İki gün önce de söz konusu paramiliter unsurların karargahında patlama meydana gelmişti.