İdlib’de çeteler arasındaki çatışmalar sürüyor

Türk devletine bağlı çete grupları arasında İdlib’de başlayan çatışmalar sürüyor. Onlarca çetenin öldüğü çatışmalarda, kentin kuzeyindeki Atmê Kampı’nda kalan bir göçmen de yaralandı.

Türk devletine bağlı çete grupları arasındaki şiddetli çatışmalar, farklı bölgelere yayılarak devam ediyor. Son çatışmalarda her iki taraftan 30’u aşkın ölü olduğu bildirildi.

Salı gününden bu yana Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) ile Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre çatışmalar önce Halep’te başladı, sonra Hama ve İdlib’e sıçradı. Gözlemevi, Çarşamba günü yaşanan çatışmalarda 30’u aşkın çetenin öldüğü belirtildi. Gözlemevi, HTŞ’nin ilerleyişini sürdürerek, 17 belde ve köyü ele geçirdiğini ifade etti.

HTŞ’nin Pazartesi günü UKC’ye bağlı Nureddin el Zenki çete grubu tarafından beş HTŞ üyesinin öldürülmesi ardından karşı saldırıya geçtiği belirtiliyor.

Gözlemevi, HTŞ’nin bu sabah onlarca askeri araçla İdlib’in güneyindeki Tiremle, Keraa, El Feqi, Um Sir ve Şex Mustafa çevresindeki hayvan pazarı, Erneb bölgelerine, yine İdlib kırsalındaki Cebel Şehşebo’nun El Musterihe, Şolin, El Derona, Mezret El Casim ve Ceb Sileman bölgelerine saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bölgedeki kaynaklar, Efrîn’e işgal saldırılarında yer alan çete gruplarının Tehrîr El-Şam çetelerine karşı Nureddîn El Zenki çetelerine destek gönderdiğini belirtti.

Bölgede yaşanan çatışmalarda Atmê Kampı’nda kalan bir göçmen yaralandı.