İdlib'te çatışmalar yoğunlaştı

İşgalci Türk devletinin askeri yığınak yaptığı İdlib'teki Taftanaz üssüne hava saldırısını yapıldı. Ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çete grupları, bugün sabah saatlerinde İdlib'in doğusu ile Halep'e kapsamlı saldırılar başlattı. Türk devletinin obüs, tank ve ağır silahlarla destek verdiği saldırılar sonrası bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmaların yoğunlaşmasıyla Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in güneydoğusundaki Taftanaz hava üssüne bombardıman düzenlediği öğrenildi. Bombardımanda çok sayıda Türk askeri ve çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Şubat ayının başından bu yana İdlib'e en az bin 480 araçlık askeri sevkıyat yapan Türk ordusu, bu gücün önemli bir kısmını Taftanaz hava üssüne yapmıştı.

Öte yandan Türk ordusunun çeteleri Rusya ve rejimin operasyonlarından korumak için çetelere TSK üniforması giydiği bildirilmişti.

Bölgede ağır silahlarla çatışmalar devam ediyor. Rusya ve Suriye'ye ait savaş uçakları Halep'in kuzey-batısı ile İdlib'in güney-doğusuna hava saldırıları düzenliyor.

İdlib gündemiyle bugün Rus yetkilileri ile Türk yetkililer arasında ikinci bir görüşmenin Ankara'da yapılması bekleniyor.