İki şehit Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi şehitleri Emîr Xelef ve Şêrgo Reşo, Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Emîr Xelef ve İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Şêrgo Reşo için Hesekê’de bulunan Şehîd Dijwar Şehitliği’nde görkemli bir uğurlama töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan törende YPG ve İç Güvenlik Güçleri tarafından askeri tören yapıldı. Ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Îdan Anîf, YPG Komutanı Şiyar Hesekê, Demokratik Toplum Hareketi ve Til Hemîs Meclisi üyesi Ehmed Şatî konuşma yaptı. Konuşmacılar şehitlerin ailesine başsağlığı dileyerek, şehitlerin özgürlük uğruna canını feda ettiğini belirtti. Şehitlerin yolundan gitme sözü veren konuşmacılar, direnişe devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi, Onur Direnişi’nde şehit olan 6 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı. Şehitlerin isimleri şöyle: Luey Ebdulrehman (Nîdal Hesekê), Mişel Mehbûb (Esmer Hesekê), Wesîm Umeyr(Seydo Hesekê), Ehmed El-Tarîf (Qehreman Hesekê), Mihemed Şindî (Agirî Hesekê) ve Mehmûd Şindî (Kendal Hesekê).

Şehit Aileleri Meclisi tarafından şehitlerin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.