'İşgal edilen topraklarımızı özgürleştirene kadar direneceğiz'

Türk devletinin 9 Ekim 2019'da Rojava'ya yönelik başlattığı saldırıların ardından QSD ve YPJ saflarına katılan Arap savaşçılar, işgal edilen toprakları özgürleştirene kadar direneceklerini belirtti.

Türk devleti geçtiğimiz sene komplonun yıldönümü olan 9 Ekim'de Rojava'ya yönelik işgal saldırıları başlattı. Kuzey ve Doğu Suriyeli gençler Türk devletinin işgal saldırılarına karşı YPJ ve QSD saflarına katıldı. Türk devletinin saldırılarına karşı direnişe katılan Arap gençleri, katılım sebeplerini ANF'ye anlattı.

9 Ekim 2019 saldırılarının ardından QSD saflarına katılan Halim Minbic, Til Ebyad ve Serêkaniyê'de direnen QSD ve YPJ savaşçılarından çok etkilendiğini belirterek, "Bölgede halka yönelik zulme karşı biz de bu bölgenin çocukları olarak QSD'ye saflarına katılmaya karar verdik. Türk devletinin geniş çaplı işgal planları var. Osmanlı hayalleri peşindeler. Ortadoğu'yu işgal etmek istiyorlar. Bunun için de saldırılarına Kuzey ve Doğu Suriye'den başladı. Zaten bölge halkları arasında düşmanlık yaratmaya çalışan bir politika yürütüyor. Çünkü Rêber Apo'nun demokratik ulus projesi bütün halkları bir araya getiriyor.

Kürt, Arap, Süryani, Asuri ve Ermeni halkların bir arada nasıl yaşadıklarını görüyoruz. Ama Türk devleti bu halkların birbirine düşmanlık yapmasını istiyor. Til Ebyad ve Serêkaniyê'ye saldırdıklarında Arap halkının onlarla hareket edeceğini sandılar. Ama Arap halkı Türk devletinin yanında yer almadı. Bizler de halkımızın direnişini gördükten sonra direniş saflarına katılmaya karar verdik. Beni en çok etkileyen ise onur direnişi oldu" diye konuştu.

VATANIMIZIN BİZE İHTİYACI VAR

Reqalı bir savaşçı olan Mecid de Halim gibi Türk devletinin saldırılarına karşı QSD'de saflarına katılmış. Türk devletinin bölge halklarını soykırımdan geçirmeyi hedeflediğini söyleyen QSD'li Mecid, direnişe katılım amacını şu sözlerle anlattı: "Bu kadim topraklar yüzyıllarca halkların kardeşliğine şahitlik yaptı. Görüyoruz ki Türk devleti bu toprakları işgal etme peşinde. Türk devleti son günlerde özellikle Dêrazor'da çeteler aracılığıyla Aşiret Şexlerini katlediyor veya kaçırıyor. Bu tür olaylara karşı tavrımız her zaman nettir.

İşgal saldırılarına karşı onur direnişinde kahramanca şehit düşen Amara Jiyanda ve Argêş Hesekê arkadaşlarımız gibi bizler de bu direnişteki yerimizi aldık. Şehit arkadaşlarımızın izinden yürüyeceğiz ve işgalcilerin bizi birbirimize düşürmelerine izin vermeyeceğiz. Bölgede yaşayan tüm gençlere çağrıda bulunuyorum, bugün vatanımızın bize ihtiyacı var bu yüzden QSD saflarına katılın ve vatanınızı koruyun."

‘KADINLARA DAYATILAN KÖLELİĞİ KABUL ETMEYECEĞİZ’

YPJ savaşçısı Rita Minbic ise kadınlara yönelik saldırılara dikkat çekti. Kadınların her alanda mücadele etmesi gerektiğini söyleyen YPJ'li Rita Minbic, "Girê Spî ve Serêkaniyê'ye saldırılar olduğunda ülkemi işgalcilerden kurtarmak için YPJ saflarına katıldım. Gözümüzün önünde kadınları, çocukları katlettiler. Bir kadın olarak bu kadar zulme tahammül edemediğim için direniş saflara katıldım.

Amacımız işgal edilen topraklarımızı tek tek özgürleştirmek ve çetelerin elinde olan kadınları kurtarmak. Artık kadınlar olarak kendimizi nasıl savunacağımızı iyi biliyoruz. Her türlü saldırılara karşı örgütleneceğiz ve mücadele edeceğiz. Kadının özgürleşmesini sağlayan Rêber Apo'ya borçluyuz. Bu yüzden kadınlara biçilen köleliği asla kabul etmeyeceğiz ve kadınların özgürlüğü için sonuna direneceğiz" diye konuştu.