İşgal mağduru çift: Evimize dönmek istiyoruz

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle üç kezdir göç etmek zorunda kalan Ferîde-Ehmed çifti ve ailesi, topraklarına ve evlerine dönmek istediklerini söyledi.

Türk işgalinden dolayı evlerini terk eden aileler, uluslararası güçlerin de hareket geçmesiyle yeniden evlerine dönmeyi bekliyior.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin 9 Ekim tarihinde Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine başlattığı işgal saldırısı nedeniyle 300 binden fazla sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı. Göç etmek zorunda kalan siviller, çevre kentlerdeki okullarda ve Hesekê’de kurulan Waşokanî Kampı’nda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Ferîde-Ehmed çifti ve ailesi de Türk zulmünden dolayı evlerini terk etmek zorunda kalanlardan. DAİŞ saldırısı nedeniyle 2014’te Kobanê’den Serêkaniyê-Til Temir arasında bulunan Ebu Raseyn kasabasına göç eden aile, Ebu Raseyn kasabasına dönük yoğun işgal saldırıları nedeniyle Til Temir’e geçti. Türk devletinin saldırıları nedeniyle üç kez göç etmek zorunda kalan aile, şu anda yerleştikleri Hesekê’nin Tolko köyünde yaşam mücadelesi veriyor.

ÇOCUKLARIMIZ KATLEDİLDİ, EVLERİMİZ YIKILDI

Ferîde Hesen, Türk devleti ile bünyesindeki çetelerinin saldırıları nedeniyle sürekli göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek, şunları söyledi: “Çocuklarımız katledildi, evlerimiz yıkıldı. Saldırılar nedeniyle üç kezdir göç etmek zorunda kalıyoruz. Saldırılardan önce durumumuz çok iyiydi. Şimdi büyük zorluklar yaşıyoruz. Kış kapıda, ısınacak bir sobamız bile yok. Erdoğan’a bağlı çeteler ve aileleri işgal edilen bölgelere yerleştiriliyor. Büyük güçler de Türk devletine karşı sağır. Kimse kafasını kaldırıp da Türk devletinin bu halka yaptığı zulme bakmıyor. Türk devleti ve çeteleri bölgeden çıkartmalı. Ne olursa olsun topraklarımıza geri döneceğiz.”

TOPRAKLARIMIZA GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ

Ferîde Hesen’in eşi Ehmed Ismaîl’de, Türk devleti ve çeteleri tarafından bizzat hedef alındıklarına işaret ederek, “Bize top ve havanlarla saldırdılar. Türk devleti ve çetelerinden çok zulüm gördük. Sürekli göç ettik” dedi. Türk devleti ve çetelerinin çıkartılması için uluslararası kamuoyu ve kurumlar ile bölgede etkisi olan devletlerin de harekete geçmesini beklediklerini söyleyen Ehmed Ismaîl, bir an önce topraklarına dönmek ve yaşamlarına maldıkları yerden devam etmek istediklerini kaydetti.