İşgal saldırılarına karşı Eyn Îsa'da eylem

Eyn Îsa'da Özerk Yönetim ve Suriye Gelecek Partisi öncülüğünde bir araya yüzlerce kişi, gerçekleştirdikleri yürüyüş ile Onur Direnişi’ni selamladı.

Eyn Îsa’da Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük işgal saldırılarına karşı Onur Direnişi ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

Özerk Yönetim, Suriye Gelecek Partisi temsilcileri, Raqa Kadın Meclisi temsilcileri ve yüzlerce kişi Til El-Simin köyünde bir araya geldi.

Yapılan kitlesel eylemde konuşmalar yapıldı. Suriye Gelecek Partisi Başkanı Ibrahîm El-Qeftan sözlerine topraklarının özgürlüğü için canını feda eden şehitleri anarak başladı. El-Qeftan, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük işgal saldırılarına karşı direniş içinde olan QSD güçlerini selamlayarak, "Özerk Yönetim ve direniş güçleri bölgedeki siyasi ve askeri gelişmelerde büyük ve önemli bir rol oynamaktadır" dedi.

Kitle yapılan konuşmaların ardından QSD ve siyasi parti bayrakları ile Eyn Îsa ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. İlçe merkezinde Eyn Îsa halkı ile bir araya gelen kitle, QSD güçlerinin Onur Direnişi'ni selamladı.

Halk, siyasi ve askeri güçlerinin yanında olacaklarını vurguladı.