‘İşgal tehditlerine sessiz kalınmamalı’

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin olası bir işgal saldırısının tüm dünyayı etkileyecek sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu ve işgal tehditlerine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin sürdürdüğü işgal tehditlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan farklı halk ve inançların birliği sayesinde huzur ve güvene erişildiğinin belirtildiği açıklama, halkların DAİŞ gibi barbar bir çete örgütüne karşı sergilediği direnişe dikkat çekildi.

AKP iktidarının yaşadığı iç krizi savaş çağrıları ile aşmaya çalıştığının vurgulandığı açıklamada şunlar belirtildi: “AKP, bölgedeki demokratik projeyi yok etmek ve bölgenin demografik yapısını değiştirmek için Suriyeli mülteciler konusunu kullanıyor. Savaşın ömrünü uzatarak, bölge halklarını birbirine düşürmeyi ve böylelikle Astana gibi uluslararası görüşmelere eli güçlü katılmayı hedefliyor.”

Türk devletinin olası bir işgal saldırısının tüm dünyayı etkileyecek sonuçlar yaratacağını belirten Kadın Meclisi, DAİŞ’in tekrardan harekete geçmesine de olanak sağlanacağını vurguladı.