İşgalci Türk güçleri Mabata'da onlarca sivili kaçırdı

İşgalci Türk güçleri Efrîn'in Mabata ilçesinde evlere baskın yaparak onlarca sivili kaçırdı.

Yerel kaynaklara göre, Kürt topraklarını işgal ettikten sonra oluşturduğu çete yapılanması "askeri polisler" Mabata ilçesinde gece yarısı çok sayıda eve baskın yaptı.

İşgalci güçler, baskınlar sırasında fiziki şiddet uygularken, onlarca sivili kaçırdı. Kaçırılan sivillerin akıbeti ve nereye götürüldükleri bilinmiyor ancak bunlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Îbrahîm Xencer, Îsmet Xoce ve Ehmed Meşko.

Türk istihbarat teşkilatı MİT, 10 Eylül Perşembe günü işgal altındaki Efrîn’in Cindirês ilçesinde de, bir işgal kurumu olan Cindirês Yerel Meclisi'nin başkanı Suphi Riziq’ı kaçırmıştı. Riziq ile birlikte, ilçe sakinleri Kemal Yusif, Îsam El-Bekro ve Fatma Qere Mistefa da kaçırılmıştı.

Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'de işgal ettiği alanlarda sistematik olarak savaş ve insanlığa karşı suçlar işliyor. Sivillerin alıkonulması neredeyse gündelik hale geldi. Siviller çoğunlukla fidye talebiyle kaçırılıyor. Son yıllarda binlerce kişi bu şekilde kaçırıldı, işkence gördü, bazıları vahşice infaz edildi, bazılarından da halen haber alınamıyor.