İşgalcilerden Minbic’e taciz ve Cerablus’a takviye

İşgalci Türk devleti ve çeteleri dün Şehba’nın işgal altındaki bölgelerinde olağanüstü hal ilan edip Cerablus’a takviye yaparken gece saatlerinde Minbic’e taciz atışları yaptı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Cerablus’tan Minbic’in kuzeyindeki Arap Hasan ve Tolhar köylerine BKC, MG3 silahlarıyla mermi ve Arap Hasan köyüne 2 havan atışı yaptı. Saat 11:40 civarında yapılan saldırılarda can kaybı yaşanmazken yerel kaynaklar Cerablus’tan atılan 1 havan topunun Arap Hasan köyü-Cerablus sınırına, diğerinin de Arap Hasan köyüne düştüğünü belirttiler.

İşgalci Türk devletinin cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı, “Fırat’ın doğusuna birkaç gün içinde harekâta başlayacağız açıklaması ardından Kilis’ten Cerablus’a 200 araçlık bir konvoy gönderildi. Yerel kaynaklar konvoy içinde tankların ve çok sayıda zırhlı aracın da olduğunu belirtiyorlar.

Ayrıca işgalci Türk devleti Kuzey Suriye sınırına yığınak yaparken Efrîn, Mare, Bab, Cerablus, Exterin, Ezaz, Rai gibi işgali altındaki Şehba bölgesinde 2 günlük olağanüstü hal ilan etti.

Yerel kaynakların belirttiğine göre dün Ezaz, Rai ve Bab’da yaşanan patlamalar ardından tüm çeteler harekete geçirildi. Şehir merkezinde nöbetler artırıldı. Yerel kaynaklar işgalcilerin halka ise bugün akşama kadar sokağa çıkmamasını bildirerek şehri kontrol altına almaya çalıştıklarını ifade ettiler.