Öcalan'a 'disiplin' cezası mı verildi?

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek isteyen ailesi yeni bir keyfi gerekçe ile engellendi. Sunulan gerekçede Öcalan’a disiplin cezası verildiği belirtiliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan yıllardır avukatları ve ailesiyle ile görüştürülmüyor. Başvurular hep aynı gerekçelerle reddediliyor. Ancak son başvuruda, bu gerekçelere bir yenisi eklendi.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ablası Fatma Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç, İmralı’ya gitmek için avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na 94’üncü görüşme başvurusunda bulundu.

Savcılık bu kez Öcalan’a verilen disiplin cezasını, ret talebine gerekçe olarak gösterdi. Şimdiye kadar “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçe olarak sunuluyordu.

Savcılık, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulunca 14 Eylül 2018 tarihinde Öcalan’a verilen disiplin cezası nedeniyle görüşmeye izin veremeyeceklerini bildirdi. Ceza konusunda ne Öcalan’ın ailesine ne de avukatlarına bilgi verilmedi.

İmralı’da tutuklu olan Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar ve Veysel Aktaş’ın ablası Sabiha Aslan'ın yaptığı başvurularda aynı gerekçe ile reddedildi.

Başsavcılık, ailelerin başvurularını 93 kez "koster bozuk", "Gemi onarımda", "hava muhalefeti", "OHAL" ve “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçesiyle reddetmişti.

Öcalan’ın avukatları da 27 Temmuz 2011’den beri müvekkilleri ile görüştürülmüyor. Avukatlar bugüne kadar 786 kez başvuruda bulundu. Hepsi de“hava muhalefeti”, “koster bozuk”, “koster onarımda” ve “OHAL” gibi keyfi gerekçelerle reddedildi.