'Önder Apo yurtseverliğin sembolüdür'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı 90'lı yıllarda ziyaret eden Qamişlolu Eli Omar, "Başkan Apo’yu gördükten sonrasında partiye bağlılığım daha da arttı. Önder Apo yurtseverliğin sembolüdür" dedi.

Kürt Özgürlük Mücadelesinin Rojava’da tanınmaya başlandığı yıllarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmiş olanlarla söyleşilerimiz devam ediyor. Bu sefer yolumuz Eli Omar’in yanına düşüyor. Eli Omar, Qamişlo şehrinden 1995 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ziyarete giden ve Qamişlo şehri şehit aileleri kurumu üyesi bir şehit babası.

Oğlu Diyar Qamişlo’yu Kani Cengê’de 2000 yılında şehit verdiğini belirten Eli Omar, Öcalan’la tanıştıktan sonra yurtseverlik ve fedailiğin anlamını öğrendiğini belirterek anılarını ANF’ye anlattı. Şam’a gittiğinde çok güzel karşılandıklarını söyleyen Omar, "Önder Apo’yu görene kadar bir heyecan falan yoktu içimde, tabi görünce bu tam tersine döndü. Bizimle tokalaşması bile çok sıcaktı. Bizlere Önder Apo’nun çok bilgili biri olduğunu hep anlatmışlardı. Ben o zamanlar Sosyalist Parti gençliği ile birlikteydim. Onun konuşmasında sosyalizm ve Kürtlüğün sentezini yaptığını gördüğümde ‘istediğim tam da buydu’ dedim.

Sosyalistler o zaman Kürtlükten hiç bahsetmiyorlardı. Bunun üzerine bu devrime ve harekete benimde büyük bir ilgim olmuştu. Bizler halk örgütlemesinde yer alıyorduk. Başkan yurtseverlik ve onun devrimimizle bağlantısı üzerine geniş bir konuşma yaptı. Devrimci arkadaşların dağda nasıl yaşaması gerektiği, halkla bağlantıları nasıl olmalıdır, halkın birbiriyle bağının nasıl olması gerektiği gibi birçok konuda konuşmuştu" diye belirtti.

‘BAŞKANI GÖRMEMLE BAĞLILIĞIM ARTTI’

"Bugüne kadar da çalışmalardayım ve bunun sebebi ise yine Önder Apo’yla yaptığımız sohbetin bende bıraktığı etkidir" diyen Omar, "Çoğu yurtseverimiz Başkan Apo’yu görmemiş olmasına rağmen bu yolda devam etmekteler. Benim ise Başkan Apo’yu görmem sonrasında bağlılığım daha da arttı. Bizler sonradan Başkanın biz Kürtler için ne kadar önemli olduğunu fark edebildik. Bunu nasıl fark ettik; Türk devleti Başkanı esir aldığında, onların hesabı Kürt halkını başkanı zindana koyarak yok etmekti. Çünkü düşman onun kişiliğinin önemini tanıdı. Başkan Apo’yu esir aldık ve Kürt halkını düşürdük diye düşünmüşlerdi. Onlar Kürt halkının ne kadar bağlandığının farkına varmamışlardı.

Önder Apo esir alındığında yine bağlılıklarını kaybetmediler. Önder Apo yurtseverliği zihnimize ekti. Şunu belirtmek gerekir ki bizler Önder Apo sayesinde yurtsever olduk, davamızı anladık, bir şehit babası olma onuruna da Önder Apo sayesinde eriştim. Önder Apo şehitlerimiz, yurtseverliğin, özgürlüğün sembolüdür demişti ve bizde onların yolundan gitmeye devam edeceğiz. Önder Apo yurtseverliğin sembolü ve temsilcisidir. Bizler Önder Apo ile bir arada özgür yarınları göreceğiz" ifadelerini kullandı.