Özerk Yönetim’den Türk rejiminin tehditlerine tepki

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin işgal tehditleri ve saldırıları ile Suriye krizinin çözümüne yönelik çabaları darbelemek istediğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin işgal saldırıları, tehditleri ve askeri yığınaklarını kınadı.

Açıklamada, “Türkiye, işgal siyaseti ile bölgedeki huzur ve güvenliği yok etmek istiyor. Türk devletinin Girê Spî sınır hattına yaptığı askeri sığınak, yüz binlerce Efrînlinin bulunduğu Şehba ve Til Rifet’e yönelik tehditleri işgal siyasetinin bir devamı olduğu gibi Suriye krizini çözüm çalışmalarını darbeleme amaçlıdır” denildi.

Özerk Yönetim, “AKP hükümeti, içeride yaşadığı derin krizi bu tehditleri ile dışarıya taşımak istemektedir. Erdoğan, yaşadığı kriz ve yenilgiler nedeniyle girilen krizi kamuoyundan gizlemek ve dikkatleri başka bir noktaya çekme amacıyla Suriye’deki çete gruplarına destek veriyor ve işgal saldırılarında bulunuyor” diye ekledi.

Türk devletinin ırak ve Libya’daki fiili saldırılarına da dikkat çekilen açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Türk devletinin Irak ve Libya’daki fiili saldırıları da Türkiye’nin bölgeyi parçalamak ve bu şekilde menfaatlerine ulaşmak istediğini ortaya koyuyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak barışçıl çözümün tek yolunun diyaloglardan geçtiğini vurguluyor ve asla hiçbir işgal saldırı ve tehditlerini kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Bölgedeki halk ve inançlar adına uluslararası güçler ve hukuk örgütlenmelerine Türk devletinin bölge halkına yönelik sürekli tehdit ve saldırılarına karşı tavırlarını netleştirme çağrısı yapıyoruz. Halkımız, tüm imkanları ile Suriye’nin tamamı için demokratik çözüm çalışmalarını sürdürecektir.

Tüm demokratik güçler, Türkiye’nin bölgede yarattığı karışıklıklar karşısında ortak tavır sergilemeli ve Erdoğan’a diyalog kanallarına dönmesi için baskı uygulanmalıdır. Son olarak Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkın tüm kazanımlarını koruyacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.”