Özerk Yönetim: Efrîn’de işlenen suçlar soruşturulmalı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Efrîn’de kadınlara yönelik işlenen suçları kınayarak Türk devleti ve çeteleri hakkında uluslararası soruşturma başlatılmasını istedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Efrîn’de işlenen suçlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türk devletinin desteklediği çetelerin Efrîn’de her türlü insanlık suçunu işlediğinin belirtildiği açıklamada şunlara yer verildi: “Ancak uluslararası kamuoyu, göçmenleri şantaj aracı olarak kullanan Türk devleti ve ona bağlı çetelerin suçları karşısında sessiz kalmaktadır. Türk devletine bağlı çeteler uluslararası yasaları ve tüm insanlık değerlerini ihlal ediyor. Bunu herkesin gözü önünde açıkça yapıyor.

Son olarak Firqet Hemza adlı Türk devletine bağlı çete grubunun 8 tutuklu kadına dönük uygulamaları, Türk devletinin vahşiliğini bir kez daha gösterdi. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de kadınlar, fidye alabilmek için çeteler tarafından kaçırılıyor.

İnsan hakları örgütleri, BM’ye bağlı kurumlar, ABD ve Rusya’nın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz. Türk devletine bağlı Firqet Hemzat adlı çete grubunun yaptıklarına ilişkin uluslararası bir soruşturma başlatılmalıdır. Tüm dünya Efrînli kadınların DAİŞ çeteleri ve Türk devletine karşı direnişine şahit oldu. Bu anlamda kadın özgürlüğü için mücadele eden tüm kurumlar ve insan hakları kurumlar, kadınlara yönelik bu hak ihlallerini durdurmalıdır.”