Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Özerk Yönetim: Olası saldırıda DAİŞ yeniden örgütlenecek

Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal İşler Komitesi ile Mülteci ve Göçmen Bürosu, Türk devletinin işgal tehditlerine karşı yaptığı uyarıda bölgeye dönük olası bir saldırıda çok ağır sonuçların yaşanacağı ve kontrolü zor durumların yaşanacağını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Toplumsal İşler Komitesi ile Mülteci ve Göçmen Bürosu, Türk devletinin bölgeye dönük işgal tehditlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Özerk Yönetimi çatısı altında yarattığı huzur ve güven ortamına dikkat çekilen açıklamada, bölge halkının DAİŞ’e karşı verdiği tarihi mücadelenin ardından topraklarını koruyabildiğini ve yüz binlerce mülteciye ev sahipliği yapabildiği vurgulandı.

Bölgede elde edilen askeri zaferler ile birlikte yüz binlerce göçmenin Kuzey ve Doğu Suriye’ye göç ettiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

“QSD’nin Uluslararası Koalisyon desteğiyle Baxoz’u özgürleştirmesinin ardından Suriye krizi ve Ortadoğu’da önemli gelişmeler yaşandı. Baxoz’dan binlerce silahlı çete, aileleri ile birlikte QSD’ye teslim oldu ve Hol Kampı’na yerleştirildi. Ortadoğu’nun en büyük kampı olan Hol, aynı zamanda tüm dünya için büyük bir tehdit barındırıyor. Kampta 60 ayrı devlet vatandaşı 71 bin 658 DAİŞ’li aile, göçmen ve mülteci kalmaktadır.

Kampta tutulan 10 bin 454 DAİŞ’li ailenin yarattığı tehlike, QSD’nin elinde tutuklu bulunan DAİŞ çetelerinin tehlikesinden az değildir. Bu durumda Özerk Yönetim için güvenlik ve maddi olarak büyük bir yüktür.

Kampta, Türk devletinin işgal tehditleri ile birlikte her gün DAİŞ’li aileler tarafından bıçaklı saldırı ve sivillerin yakılması olayları yaşanmaya başladı. Ayrıca kamptaki güvenlik güçleri ve gözlemciler tehdit ediliyor ve kamptan kaçış girişimlerinde bulunuluyor. DAİŞ’li kadınlar, kampta yeniden örgütleniyor ve çocuklara radikal fikirler öğretiyor. Kamptaki bu olaylar ile Erdoğan’ın tehditleri arasında sıkı bir bağ var.

Erdoğan’ın her gün tekrarladığı tehditlerini hayata geçirmeye cesaret etmesi halinde bölge büyük bir ateş çemberine atılmış olacak. Saldırılar ile kontrolü imkansız sonuçlar yaşanacaktır. DAİŞ bir kez daha örgütlenecek ve bir ülke sınırı ile kalmayan geniş çaplı vahşi saldırılarına yeniden başlayacaktır. Mevcut durum karşısında tüm yetkili kurumlara bir kez daha sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz.”