Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Özerk Yönetim: Sınır güvenliğinde ilk aşama hayata geçti

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, sınır güvenliğine ilişkin yapılan üçlü anlaşmanın ilk aşamasının hayata geçmeye başladığını duyurdu. 

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Savunma Bürosu Eşbaşkanı Zêdan El Asî, sınır güvenliğine ilişkin yapılan üçlü anlaşmanın ilk aşamasının hayata geçmeye başladığını duyurdu. 

El-Asî, 5-6-7 Ağustos tarihlerinde Ankara'da yapılan görüşmeler sonucu Kuzey-Doğu Suriye Yönetimi, ABD ve Türkiye arasında varılan sınır güvenliği mekanizmasının ilk aşamasının bugün uygulamaya geçtiğini kaydetti. 

El Asî, “Sınır güvenliğine ilişkin Türkiye ve ABD ile yapılan üçlü anlaşmanın ilk aşaması çerçevesinde yapılan anlaşmalar gereği 24 Ağustos itibariyle pratik adımlar atmaya başladık. İlk olarak Serêkaniyê’deki sınır bentleri kaldırılmış, YPG’li birlikler ve ağır silahları yeni noktalarına çekilmiş ve sınır üzerindeki noktalar yerel güçlere teslim edilmiştir” dedi.

Açıklamanın devamında El Asî, aynı adımların 26 Ağustos'ta Girê Spî'de de uygulandığını belirtti. Zêdan El Asî, anlaşmanın gerekliliklerini hassasiyetle uyguladıklarını ve komşu ülkelerle tüm sorunların barışçıl diyaloglarla çözülmesini istediklerini ifade etti.