Özerk Yönetim: Türkiye çözüme engel, işgal alanları özgürleştirilmeli

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin bölgede varlık göstermesinin çözüm önünde engel olduğunu belirterek, “İşgal ettiği tüm topraklar özgürleştirilmeli” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk rejimin son günlerde artan saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Özerk Yönetim, “Yaklaşık 10 yıldır süren Suriye krizi çözülebilmiş değil. Elde edilen tüm çözüm fırsatları da değerlendirilemedi. Suriye krizinin derinleşmesine ve uzun bir sürece yayılmasına neden olan aktörler, sürekli askeri çözümü dayatan Şam yönetimi ile Suriye topraklarını işgal etme hayalleri kuran Türk devletidir” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Türk devletinin bölgede varlık göstermesi ile çözümün olması mümkün değildir. Türk devletinin işgal ettiği tüm topraklar yeniden özgürleştirilmelidir. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetiminin Suriye topraklarında bulunma sebebi aşikardır. Avrupa’yı mültecilerle şantaj eden Türk devletinin bütün projeleri işgal üzerinedir. Özerk Yönetim olarak bir kez daha uyarıda bulunuyoruz. Türk devleti Suriye’nin geleceğinin önündeki en büyük tehlikedir. Türk devletinin işgal ve şantaj siyasetine karşı birlikte mücadele edilmelidir.”